LedenPresident Bidens zwakte geeft Poetin en Iran meer macht

door Rachel Avraham

Midden-Oosterlingen zien in Amerika’s reacties niet alleen een zwakke, afnemende supermacht, maar ook grove dubbele standaarden.

Amerika's reactie op Oekraïne maakt Israël zich zorgen, en voelt Iran zich aangemoedigd. Foto: Nati Shohat / Flash90

Op dit moment blijft de situatie in Oekraïne verslechteren, met meer dan drie miljoen Oekraïners die vluchteling zijn geworden sinds de Russische invasie van het Oost-Europese land begon. Tot dusver weigeren de Westerse landen echter, ondanks al hun bravoure ten gunste van Oekraïne, meer te doen dan wapens en adviseurs naar Oekraïne te sturen, en verlammende sancties tegen Rusland op te leggen.

In het licht hiervan beschouwen de moellahs in Teheran de regering van de VS als zwak, wat hen ertoe aanzet Erbil, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan, in deze onstabiele tijden aan te vallen. Een van de raketten landde in de buurt van het Amerikaanse consulaat. Volgens verschillende berichten raakten een paar mensen gewond en werd een van de doelwitten gebruikt door de Israëlische inlichtingendienst. De houding van Amerika tegenover Iran is echter nog zwakker dan tegenover Oekraïne, aangezien de VS nog niet uit de nucleaire besprekingen zijn gestapt en aan Iran dezelfde verlammende sancties hebben opgelegd als aan Poetin.

Na...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie