Premier Naftali Bennett arriveert in Bahrein

Historisch eerste officiële bezoek van een Israëlische premier aan de belangrijke Golfstaat.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Israel, politiek, Staatsbezoek
Warm welkom voor de Israëlische premier bij zijn landing in Bahrein. Foto: Haim Zach / GPO

Premier Naftali Bennett landde gisteravond in Manama, de hoofdstad van Bahrein, voor zijn eerste officiële bezoek aan het land.

De premier werd met alle honneurs ontvangen door de topministers van de Golfstaat, evenals de ambassadeur van Israël in Bahrein.

Het kabinet van de premier zei dat Bennet vandaag een ontmoeting zal hebben met de kroonprins en de premier van het koninkrijk, Salman bin Hamad al-Khalifa, om “het belang van vrede, vooruitgang en welvaart in de regio te bespreken, met name de bevordering van diplomatieke en economische zaken, met een focus op technologie en innovatie.”

Op het programma staan ook ontmoetingen met diverse andere ministers van de Golfstaat, alsmede met vertegenwoordigers van de plaatselijke Joodse gemeenschap.

Twee weken geleden werd geschiedenis geschreven toen de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz de eerste Israëlische staatsman werd die Bahrein bezocht om een samenwerkingsovereenkomst inzake defensie tussen Israël en de eilandnatie te ondertekenen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox