Politie arresteert 5 Arabieren na geweld tegen vlag-dragende Israëliërs

Op beelden van het incident is te zien hoe twee Israëliërs die vlaggen dragen worden aangevallen door een menigte Arabieren die Palestijnse vlaggen dragen.

Door Aryeh Savir/TPS | | Onderwerpen: Jeruzalem, politie
Foto: Gunner Bothman / TPS

De politie van Jeruzalem heeft zaterdag vijf Arabieren gearresteerd die ervan worden verdacht Joden te hebben aangevallen die vrijdag met vlaggen marcheerden bij het Graf van Samuel de Profeet in de buurt van de stad.

De vijf personen zijn in de leeftijd van 20 tot 50 jaar en worden ervan verdacht actief betrokken te zijn geweest bij het incident van geweld en mishandeling.

Op beelden van het incident zijn twee Israëliërs te zien die Israëlische vlaggen dragen en worden aangevallen door een menigte Arabieren die Palestijnse vlaggen dragen. Een van hen wist te ontsnappen, terwijl de ander door de Arabieren tegen de grond werd geslagen en mishandeld totdat troepen van de grenspolitie arriveerden en hem redden.

De gearresteerde verdachten zijn naar het politiebureau gebracht voor verhoor op verdenking van deelname aan een vechtpartij, mishandeling en sabotage, overtredingen ingegeven door racisme/vijandigheid jegens het publiek, en andere overtredingen.

Aan het begin van de week zal de politie hen naar verwachting voor de militaire rechtbank brengen om de zaak te bespreken, en het onderzoek van de zaak gaat door “met het doel om degenen die betrokken zijn bij de daad voor het gerecht te brengen”.

“De Israëlische politie zal blijven samenwerken met de veiligheidsdiensten voor een vastberaden en compromisloze strijd tegen geweld en pesterijen van welke aard dan ook in het belang van de openbare vrede en veiligheid,” verklaarde het.

Voormalig premier Benjamin Netanyahu verklaarde dat “nationale eer geen luxe is. De afwezigheid ervan zal levens kosten.”

“De lynchpoging is schokkend, tientallen Arabieren vallen met geweld een jonge Joodse man aan nadat hij met de Israëlische vlag heeft gezwaaid, terwijl hij op de stoep lag en ze schoppen en slaan hem over zijn hele lichaam, en dit alles in het bijzijn van de politie.”

Tegen de regering zei hij: “Nationale eer is geen luxe, en ongeacht de houding van uw partners tegenover geweld tegen Joden – een harde hand is onmiddellijk nodig.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox