Palestijnse terroristen verwonden drie Israëli’s bij het graf van Jozef

De honderden burgers op de plek werden geëvacueerd door Israëlische troepen – Het hoofd van de Regionale Raad van Samaria prijst de moed van IDF-officier onder vuur en hekelt “barbaars PA-terrorisme.”

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Palestijnen, terrorisme
Palestijnse demonstranten botsen met Israëlische soldaten in de buurt van Joseph's Tomb in Nablus/Shechem vroeg op 17 okt. 2019, terwijl duizenden Joden het graf bezoeken tijdens Sukkot. Foto: Nasser Ishtayeh / Flash90

Palestijnse moslimterroristen openden woensdagavond het vuur op Joodse gelovigen die de traditionele begraafplaats van de Bijbelse aartsvader Jozef bezochten, waarbij drie van hen gewond raakten.

Het graf van Jozef ligt in de buitenwijken van het Bijbelse Sichem, dat vandaag de dag de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde stad Nablus is. Joden die de heilige plaats willen bezoeken, moeten dat doen onder zware IDF-bewaking.

De groep die woensdagavond de heilige plaats bezocht, kwam naar verluidt onder “massaal” Palestijns geweervuur te liggen, zei de IDF in een verklaring. Twee burgers en een militair liepen lichte verwondingen op bij de aanval. Israëlische troepen beantwoordden het vuur terwijl ze de burgers evacueerden, aldus de IDF.

Een van de Israëlische slachtoffers werd door de IDF geïdentificeerd als kolonel Roy Zweig, de bevelvoerende officier van de Regionale Brigade Samaria. Hij werd gewond door granaatscherven en voor behandeling naar het ziekenhuis geëvacueerd.

Yossi Dagan, hoofd van de Regionale Raad van Samaria, prees Zweig voor zijn dapperheid onder vuur.

“Kol. Zweig weigerde zijn eigen verwonding te behandelen voordat hij klaar was met het veilig evacueren van alle aanbidders,” zei Dagan, volgens Kan news. Dagan veroordeelde het “barbaarse terrorisme van de Palestijnse Autoriteit” en zwoer dat Israëli’s zich niet zouden laten weerhouden van een bezoek aan het graf van Jozef.

Volgens Kan news waren ongeveer 300 gelovigen op de plaats toen de aanval plaatsvond.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox