Palestijnse Autoriteit is een “neonazistisch” regime

De Palestijnse Autoriteit is niet alleen geen partner voor vrede, het is de bron van het voortdurende conflict, zegt de Israëlische minister.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Palestijnen
Minister van Diaspora Zaken Amichai Chikli nam geen blad voor de mond toen hij de Palestijnse Autoriteit een vijand en geen partner noemde. Foto: Tomer Neuberg / Flash90

De Israëlische minister van Diaspora Zaken Amichai Chikli omschreef zondag de Palestijnse Autoriteit als een “neonazistische entiteit” en een vijand van de Joodse staat.

“Ik zie de Palestijnse Autoriteit als een neonazistische entiteit in haar essentie en zienswijze,” vertelde Chikli aan Ynet. “We hebben er nog steeds geen vredesakkoord mee. Het is een vijand die antisemitisch is tot in de kern, en we moeten alternatieven onderzoeken.”

Het Palestijnse leiderschap zei zaterdag dat het de “Israëlische bezettingsregering volledig verantwoordelijk houdt voor de gevaarlijke escalatie,” na twee terreuraanslagen in Jeruzalem in het weekend.

De PA gaf Israël de schuld van de dood van “31 martelaren” deze maand, de voortdurende “koloniale nederzettingspraktijken”, de sloop van huizen, de annexatie van land, arrestaties, “etnische zuivering en apartheid”, de “ontheiliging” van islamitische en christelijke heilige plaatsen en de “bestorming van de Al-Aqsa moskee”.

De Palestijnse leiding zei het “Palestijnse volk” te groeten voor zijn “vreedzame volksverzet”, aldus het rapport.

Zeven mensen werden gedood en drie anderen gewond bij een terroristische schietpartij op vrijdag in een synagoge in de wijk Neve Ya’akov in Jeruzalem. De volgende dag schoot een Palestijnse terrorist een Israëlische vader en zoon dood bij de ingang van het nationale park City of David, dat grenst aan de Oude Stad van Jeruzalem.

“Het adres hiervoor is de Palestijnse Autoriteit zelf en haar leider, een uitgesproken holocaustontkenner, die Israël beschuldigde van het plegen van 50 holocausts terwijl hij op Duits grondgebied stond,” zei Chikli, verwijzend naar een toespraak die Mahmoud Abbas vorig jaar in Berlijn hield.

“De schuld wordt gelegd bij de PA, waar de wet bepaalt dat hoe meer Joden je doodt, hoe meer geld je krijgt. De PA is de bron van de terreur,” voegde Chikli eraan toe.

Het Israëlische veiligheidskabinet besloot eerder deze maand om onmiddellijk belastingen en tarieven in te houden die namens de PA worden geïnd, voor een bedrag dat gelijk staat aan dat wat Ramallah in 2022 aan terroristen en hun families betaalde als onderdeel van zijn “pay-for-slay” beleid.

Palestijnen in Judea, Samaria en de Gazastrook vierden vrijdagavond feest na de terreuraanslag in de Israëlische hoofdstad.

Israëlische en Palestijnse media meldden festiviteiten in Ramallah, de zetel van de PA, alsook in Nablus, Jenin en Hebron.

Op video’s die op sociale media zijn geplaatst, is te zien hoe Palestijnen vuurwerk afsteken, feestelijk schieten en claxonneren, en een menigte die de moord op Joden ondersteunt.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox