Palestijnen sluiten vriendschap met Poetin en zeggen Amerika niet te vertrouwen

“Rusland staat voor rechtvaardigheid en internationaal recht en dat is genoeg voor ons”, zegt de Palestijnse leider.

Door Jewish News Syndicate (JNS) |
De Russische president Vladimir Poetin heeft een ontmoeting met de Palestijnse leider Mahmoud Abbas. Foto: Kremlin.ru

(JNS) In een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin op donderdag herhaalde de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, zijn wantrouwen jegens Washington bij het oplossen van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Ook sprak hij zijn dankbaarheid uit voor de rol van Rusland.

“Wij vertrouwen Amerika niet en u kent ons standpunt. We vertrouwen het niet, we vertrouwen er niet op en onder geen enkele omstandigheid kunnen we accepteren dat Amerika de enige partij is bij het oplossen van een probleem,” zei Abbas tegen Poetin. Hij zei dit tijdens de conferentie over interactie- en vertrouwensopbouwende maatregelen in Azië (CICA) in Kazachstan, meldde Reuters.

“Het kan binnen het Kwartet omdat het een groot land is, maar we zullen het nooit als enige partij accepteren,” zei Abbas. Het zogenaamde Midden-Oosten Kwartet van bemiddelaars bestaat uit Rusland, de VS, de VN en de Europese Unie.

Abbas verklaarde dat hij “volledig tevreden” was met de houding van Rusland tegenover de Palestijnen.

“Rusland staat voor rechtvaardigheid en internationaal recht en dat is genoeg voor ons,” zei hij volgens het rapport. “Als u zegt dat u staat voor internationale legitimiteit, is dat genoeg voor mij en dat is wat ik wil. Daarom zijn we blij en tevreden met het Russische standpunt.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox