Palestijnen proberen christenen tegen Israël op te zetten

Mahmoud Abbas herhaalde de laster dat de staat Israël christelijke en islamitische heilige plaatsen in Jeruzalem “aanvalt”.

Door Redactie Israel Today |
Het hoofd van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas op het officiële PA TV-nieuws op 31 maart 2019. Foto: Palestinian Media Watch

Voordat ingegaan wordt op dit verhaal, moet worden opgemerkt dat veel Palestijnse moslims, net als veel Israëlische Joden, het verschil niet zien tussen katholieken en protestanten en ze allemaal over één kam scheren als christenen. Het is daarom niet ongewoon dat de Palestijnse Autoriteit zich tot de paus wendt in pogingen om de christelijke wereld te beïnvloeden, ook al zouden de één miljard protestanten en de honderden miljoenen orthodoxe christenen nooit richtlijnen van het Vaticaan opvolgen.

De leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, deed dat eerder deze maand toen hij de paus opbelde en probeerde de katholieke kerk tegen Israël op te hitsen. Volgens een rapport van Palestinian Media Watch dat op dinsdag werd gepubliceerd, herhaalde Abbas de laster dat de staat Israël christelijke en islamitische heilige plaatsen “aanvalt”.

“Zijne Eer [Abbas] praatte paus Franciscus bij over de aanvallen waaraan de christelijke en islamitische heilige plaatsen worden onderworpen, in het bijzonder de Kerk van het Heilig Graf en de gezegende Al-Aqsa moskee,” beide in Jeruzalem, verklaarde het officiële PA TV nieuws op 12 juli, kort voor de reis van de Amerikaanse president Joe Biden naar het Midden-Oosten.

Dit is een voortdurend motief van retoriek van Abbas, die heeft gezegd dat de “bezetting […] de heiligheid van onze heilige plaatsen ontheiligt.” Abbas zei dit op het officiële PA TV nieuws op 31 maart, volgens het rapport.

Palestinian Media Watch herhaalde het feit dat de PA en haar leiders de hele Tempelberg verkeerd voorstellen als een integraal deel van de Al-Aqsa moskee; als zodanig verguizen zij elke aanwezigheid van Joden op de Tempelberg. De PA heeft talrijke verklaringen gedocumenteerd waarin naar de aanwezigheid van Joden op deze plaatsen wordt verwezen als “invasies”, “inbraken” en “aanvallen”. De verklaringen leggen ook de antisemitische ideologieën van de PA bloot, door te verklaren dat de aanwezigheid van Joden deze heilige plaatsen “bezoedelt” en “ontheiligt”.

Met verslaggeving door JNS.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox