Palestijnen arriveren op plaats van Hebron terreuraanslag en doen iets vreselijks

Israëlische man gedood voor de ogen van zijn zoon, arts die kwam helpen wordt ook neergeschoten en ernstig gewond.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Palestijnen
Illustratie. Palestijnen vallen Israëli's aan. Foto: Wisam Hashlamoun / Flash90

Een Palestijnse Arabische terrorist heeft zaterdagavond in de buurt van de Judeese stad Hebron op wrede wijze een Israëlische man vermoord voor de ogen van zijn tienerzoon. Maar wat de Palestijnse bevolking na de schietpartij deed was even afschuwelijk.

De aanval vond plaats in een kleine Palestijnse buurtwinkel tussen Hebron en de aangrenzende Joodse nederzetting Kiryat Arba. De terrorist liep naar binnen en opende het vuur, waarbij hij de Joodse vader en zijn zoon raakte, evenals een Palestijns-Arabische shopper.

Vervolgens schoot hij ook op een Israëlische medisch hulpverlener, die zwaargewond raakte. De hulpverlener kwam ter plaatse kwam om de slachtoffers te helpen.

Even later, toen de terrorist wegging, ramde een Joodse veiligheidsagent hem met zijn voertuig, en een IDF-soldaat in vrije dienst rende erheen en schoot de dader dood.

In het nabijgelegen Hebron werd onmiddellijk feest gevierd door de plaatselijke Palestijnen, die snoepjes uitdeelden en overwinningsleuzen scandeerden.

Een journalist van de Israëlische nieuwsdienst Kikar HaShabbat meldt dat sommige van die Palestijnse feestvierders naar de plaats van de aanval renden en talrijke foto’s namen van de ernstig gewonde Joden, die zij vervolgens deelden op de sociale media.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox