Palestijn betrapt op plannen mesaanval in Jeruzalem

Politieagenten arresteerden de jongen en vonden een mes in zijn bezit.

Door TPS | | Onderwerpen: Jeruzalem, Palestijnen, terrorisme
Zware beveiliging in de Oude Stad van Jeruzalem waar een Palestijnse tienerterrorist van plan was om Israëlische Joden dood te steken.

De politie heeft zaterdagavond in de Oude Stad van Jeruzalem een 13-jarige jongen gearresteerd die in het bezit was van een mes.

Nadat de tiener verdachte aandacht trok, arresteerden de strijdkrachten hem en vonden het wapen tijdens een daaropvolgende huiszoeking. Uit een voorlopig onderzoek bleek dat de inwoner van de wijk Isawiya in Jeruzalem van plan was een mesaanval te plegen.

“Dit is opnieuw een voorbeeld van de professionaliteit van de politieagenten van het district Jeruzalem en de grenspolitie die in de stad werken in de voortdurende strijd tegen het terrorisme,” zei districtscommandant Doron Turgeman in een verklaring. “De waakzaamheid van de politieagenten, hun snelle reactie en hun achtervolging van het contact hebben geleid tot de aanhouding van de verdachte.”

Ook op zaterdag startte de Israëlische politie een onderzoek naar een incident waarbij een jong meisje licht gewond raakte door gebroken glas nadat haar raam was doorboord door een kogel die was afgevuurd vanuit een naburig Palestijns dorp.

Het 7-jarige meisje was thuis in de wijk Pisgat Zeev in het noorden van Jeruzalem toen een kogel een raam van de flat trof en haar voorhoofd net miste. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Vorige week riepen Israëli’s in Judea en Samaria de regering op het Palestijnse terrorisme hard aan te pakken nadat het huis van een gezin in Shaked, in het noordwesten van Samaria, was getroffen door geweervuur.

“Wij roepen op tot een andere denkwijze met betrekking tot de nalatigheid van de vorige regering op veiligheidsgebied,” zei de voorzitter van de regionale raad van Samaria, Yossi Dagan, na een bijeenkomst van regionale vertegenwoordigers. “We mogen niet toestaan dat een nieuwe golf van terrorisme onze kant op komt,” voegde hij eraan toe.

Volgens een verklaring van de raad is Shaked de afgelopen maanden zeven keer beschoten.

Inwoner Limor Marom, moeder van drie jonge kinderen, waarschuwde dat niets doen van de kant van de regering dodelijke gevolgen kan hebben.

“Ik woon hier al 23 jaar, en zoiets [terrorisme] is nog nooit gebeurd. Mijn grootste angst en die van alle bewoners hier is dat dit routine wordt. Ik doe een beroep op iedereen die betrokken is bij de veiligheid om te doen wat nodig is, of het nu gaat om het afsluiten van [Palestijnse] dorpen of om terug te schieten. Wonderbaarlijk genoeg zijn er geen slachtoffers gevallen. Wacht niet tot onze kinderen iets overkomt,” riep ze op.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox