Opperrabbijn dringt er bij christenen op aan niet de weg van het antisemitisme te bewandelen

“Ik ben diep bedroefd te vernemen dat de Methodist Church Conference opnieuw vóór BDS heeft gestemd.”

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: christenen, BDS-beweging
Foto: Creative Commons

Anti-Israël zijn is antisemitisch zijn. Dit is een waarheid die veel naties vandaag hebben aanvaard.

Helaas blijven veel christelijke kerkgenootschappen achter en hebben zich in plaats daarvan van harte aangesloten bij de pogingen om de Joodse staat te delegitimeren.

Deze week klaagde opperrabbijn van het Verenigd Koninkrijk Ephraim Mirvis in Londen dat ook de Methodist Church het pad van dit nieuwe antisemitisme bewandelt.

Dit is bijzonder verontrustend gezien de rol die de Methodistenkerk heeft gespeeld bij de oorspronkelijke bevordering van het herstel van Israël door Groot-Brittannië. Meer dan honderd jaar daarvoor schreef de stichter van de Methodistenkerk, John Wesley, notities en publiceerde hij hymnen waarin hij zich verheugde op de dag dat de Joden weer zouden heersen over het Heilige Land, waardoor hij een vroege “christelijke zionist” werd. Maar de Methodisten Kerk gaat vandaag de dag een andere kant op.

In haar conferentieboekje van 2022 verklaarde de Methodistenkerk dat “de conferentie daarom het Methodistenvolk uitnodigt om de bovenstaande maatregelen met betrekking tot boycot, desinvestering en sancties te steunen totdat Israël voldoet aan zijn verplichting om het recht op zelfbeschikking van het Palestijnse volk te erkennen en zich houdt aan de voorschriften van het internationaal recht.”

Rabbijn Mirvis reageerde op sociale media:

De rabbi voegde daaraan toe:

“BDS bevordert op geen enkele manier de zaak van de vrede. Ik roep de Methodistische gemeenschap op om in plaats daarvan haar inspanningen te investeren in constructieve betrokkenheid bij Israël en zijn samenleving.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox