“Operatie Overstroming Jeruzalem” mislukt

Hamas plande een islamitische zondvloed in het land om Jeruzalem te bevrijden van de Joden. De Israëlische soldaten hebben de gevangen Hamas-terroristen laten zien wat een zondvloed betekent en wie hier de zondaar is. Niet de kinderen van Israël, maar de vijanden van God.

Door Aviel Schneider |
Hamas-terroristen van de Izz ad-Din al-Qassam Brigades. Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90

De foto van overgevende Hamas-terroristen in witte regenpakken, op hun knieën, met hun handen vastgebonden en geblinddoekt, is de afgelopen dagen viraal gegaan via Israëlische netwerken en media. Aan de muur hangt niet alleen de Israëlische vlag, maar ook de paarse en witte vlag van de Givati Gevechtsbrigade, wiens soldaten de terroristen arresteerden in de Gazastrook.

De terroristen buigen niet alleen voor de vlaggen en de Davidster, maar ook voor een poster met onweer en stormen. Onderaan de poster staat een korte zin in het Arabisch. Het is vers 14 uit de 29e soera, genaamd Al-Ankaboet – De Spin. Dit verwijst naar de tweede helft van de soera, die een gelijkenis bevat van de spin en zijn huis, als een verwijzing naar de zwakte en kwetsbaarheid van het web van de spin. De eerste helft gaat echter over Noach en de zondvloed.

“En Wij zonden Noach naar zijn volk en hij bleef duizend jaar min vijftig jaar onder hen. Toen kwam de zondvloed over hen omdat zij onrechtvaardig waren.”

De vetgedrukte helft van het vers staat in het Arabisch op de poster:

وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحًا إِلَىٰ قَوْمِهِۦ فَلَبِثَ فِيهِمْ أَلْفَ سَنَةٍ إِلَّا خَمْسِينَ عَامًۭا فَأَخَذَهُمُ ٱلطُّوفَانُ وَهُمْ ظَـٰلِمُونَ

Wat het vers in de Koran zegt is dat de zondvloed mensen doodt vanwege hun zonden. Net zoals de Bijbel zegt dat God de mensen voor hun zonden strafte met de Zondvloed en daarna een nieuw verbond met hen sloot. Maar waarom drukten de soldaten dit vers uit de Koran af op de poster en hielden ze het onder de neus van de strijdende terroristen? De zondvloed is een straf en wordt in het Arabisch Tufan (توفان) genoemd. De Israëlische soldaten hebben de terroristen aan hun zonden herinnerd en nu heeft Allah hen gestraft. Ze zijn gevangenen van het Israëlische leger. Maar er is meer aan de hand.

Hamas-terroristen kozen de naam “Tufan Al-Aksa”, de “Vloed van Al-Aksa”, voor de barbaarse aanval op het zuiden van Israël op 7 oktober. De Palestijnse terreurorganisatie noemde zichzelf “Operatie Al-Aksa Vloed” naar de Al-Aksa Moskee in Jeruzalem, waarvan de “ontheiliging” door Joden ook werd gebruikt om de aanval op de Zwarte Sabbat te rechtvaardigen. Zowel de buitenlandse als de Israëlische media spraken over “Operatie Al-Aksa” zonder de Koranachtergrond of de betekenis van de naam te kennen. Hamas koos het Bijbelse verhaal, dat ook in de Koran staat, en plande een terroristische operatie die het land zou overspoelen als een zondvloed om alle Joden te doden, zoals “Allah deed met de zondaars”. Maar de zondvloed liep verkeerd af.

De Al-Aqsa moskee in de Oude Stad van Jeruzalem, foto: Jamal Awad/Flash90.

Sindsdien heeft Hamas herhaaldelijk geprobeerd om de Arabische en moslimwereld te mobiliseren om Israël aan te vallen om Jeruzalem te bevrijden, gebruikmakend van de slogan uit Soera 29, de spin – “Al-Aqsa zondvloed”. De terroristen van Hamas fantaseerden over een overstroming van Joods Jeruzalem en een islamitische bevrijding. De moslims droomden van een zondvloed van Israël waarin alle Joden zouden sterven, zoals in het Bijbelse verhaal. Een zondvloed over Jeruzalem. Hezbollah-leider Hassan Nasrallah zei dat de operatie “Al-Aksa Vloed” voor honderd procent was gepland door de Palestijnen. De operatie werd geheim gehouden voor de “As van het Verzet”. “Het feit dat niemand ervan wist, bewijst dat deze strijd uitsluitend Palestijns is,” benadrukte Nasrallah.

Na de aanval in het zuiden van Israël en de daaropvolgende luchtaanvallen door het Israëlische leger in de Gazastrook, riep Hamas de Arabische en moslimwereld op om zich te mobiliseren. Het plande een islamitische vloed over Israël, waarbij terroristen en moslimstrijders het land van alle kanten zouden binnenvallen om Jeruzalem te bevrijden uit de handen van de Joden en zionisten. Deze oorlogszuchtige vloedgolf mislukte echter omdat Hamas niet alleen Israël verraste met de plotselinge aanval, maar ook zijn terreurpartners, de Iraniërs en Hezbollah, die allemaal betrokken waren bij het vloedplan, maar Hamas voerde de aanval vroeg in de shabbatochtend op eigen houtje uit.

Deze zondvloed komt nu over de Palestijnen in Gaza. En nu herinneren de Givati-soldaten de zich overgevende terroristen aan vers 14 van Soera 29: De zondvloed is voor de zondaars en zij zullen gestraft worden, de zondvloed kwam omdat zij onrechtvaardig waren. Nu worden de terroristen door Allah gestraft voor hun zonden.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox