Operatie ‘Ochtendgloren’: IDF schakelt leiding Islamitische Jihad uit

De Islamitische Jihad is zijn leiding in Gaza kwijtgeraakt. In de buurt van Jeruzalem was er voor het eerst weer een raketalarm, er zijn twee raketten afgeslagen.

Door TPS | | Onderwerpen: Gaza, Operatie 'Ochtendgloren', Palestijnse Islamitische Jihad
Foto: Majdi Fathi / TPS

De Israëlische Defensiemacht (IDF) is erin geslaagd hooggeplaatste commandanten van de Islamitische Jihad in de Gazastrook uit te schakelen. Het is een belangrijk succes in de operatie ‘Ochtendgloren’, nu de terreurorganisatie haar aanvallen op Israëlische steden voortzet. Tot dusver zijn er meer dan 400 raketten op Israël afgevuurd.

Zaterdagnacht heeft de IDF Khaled Mansour uitgeschakeld, de commandant van de zuidelijke Gaza-divisie van de Islamitische Jihad. Hij was verantwoordelijk voor tientallen terreuraanslagen tegen Israëlische burgers en soldaten.

Vrijdag heeft de IDF de commandant van de Islamitische Jihad in het noorden van de Gazastrook, Tayseer Jabari, geëlimineerd. Hij was verantwoordelijk voor verscheidene terreuraanslagen tegen Israëlische burgers.

Hiermee schakelde de IDF de twee hoogste commandanten van de Islamitische Jihad in Gaza uit.

Hitab Amasi, de commandant van de Rafah-brigade, en Ziad Madalal, een lid van de leiding van de Islamitische Jihad en rechterhand van Mansour, werden ook gedood bij Israëlische aanvallen.

De IDF heeft gerichte aanvallen uitgevoerd in de Gazastrook. Tientallen terroristen werden gedood bij de Israëlische aanvallen en naar verluidt werden ook enkele burgers getroffen.

De Islamitische Jihad heeft tot dusver meer dan 400 raketten afgevuurd op Israëlische steden en gemeenten. De meeste van de op Israël afgevuurde raketten, ongeveer 95%, zijn onderschept door de Iron Dome-verdedigingsbatterijen die overal in Israël zijn gestationeerd.

Een groot aantal raketten van de Islamitische Jihad sloeg in Gaza in, waarvan één in het centrum van Jabalya. Daar werden verscheidene mensen, waaronder vijf kinderen, gedood in de buurt van een moskee.

Op zondagmorgen waren er voor het eerst raketalarmen in de omgeving van Jeruzalem. De Iron Dome heeft met succes twee raketten afgeslagen die op Jeruzalem waren afgevuurd.

De video toont de geslaagde onderschepping van de raketten boven de Arabische stad Abu Gosh buiten Jeruzalem:

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox