Leden‘Oorlogsmisdaden!’ of: De verwrongen voorstelling van het internationaal recht

Zodra Israël in de verdediging schiet, duurt het niet lang voordat het modewoord ‘oorlogsmisdaden’ niet alleen opduikt, maar ook de nieuwscyclus domineert. Israël krijgt de schuld, ook al doet het meer dan enig ander land ter wereld om burgerslachtoffers te voorkomen.

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: oorlog, IDF
Israëlische soldaten. Foto: Timon Studler

Dit artikel verscheen in het december 2023 / januari 2024 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


De vijanden van Israël vertrouwen op het feit dat het publiek en de mainstream media die zij consumeren slechts een oppervlakkige kennis hebben van de zogenaamde ‘oorlogsregels’. En de verwachting van Hamas dat er nu in dit opzicht in hun voordeel zal worden geoordeeld, is niet misplaatst.

Maar een nauwkeurige en eerlijke blik op het internationaal recht, vooral de Geneefse Conventie, laat zien dat Israël geen misdaad begaat. Sterker nog, de landen die met de beschuldigende vinger naar Israël wijzen, zouden zich zelf schuldig kunnen maken aan oorlogsmisdaden in verband met het conflict met Hamas.

De beschuldiging aan het adres van Israël dat het opzettelijk ‘beschermde gebieden’ zoals ziekenhuizen bombardeert en zo opzettelijk de burgerbevolking in Gaza schade berokkent, is bijzonder ernstig. Het incident bij het Al-Ahli ziekenhuis speelt geen rol in de volgende overweging,...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie