Oorlog tegen terreur in realtime

Minister van communicatie bekritiseert mainstream media: “Wat gisteren gebeurde ging te ver.”

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: terreur, media
Lokale media zaten de veiligheidstroepen op de hielen bij de achtervolging van een Palestijnse terrorist door de straten van Tel Aviv.  Foto: Avshalom Sassoni / Flash90

De Israëlische minister van Communicatie Yoaz Hendel was diep verontwaardigd over het gedrag van de mainstream media tijdens de terreuractie van donderdag in Tel Aviv.

Een moeder zou niet mogen toekijken hoe haar zoon huizen doorzoekt naar een terrorist… het volk van Israël zou niet mogen luisteren naar de radioberichten tussen de politie en de IDF,” zei Hendel in een verklaring, eraan toevoegend dat “wat gisteren gebeurde een grens overschreed.

Na de terroristische schietpartij in het centrum van Tel Aviv, die het leven kostte aan twee Israëli’s en ten minste zeven anderen verwondde, slaagde de Palestijnse dader erin te vluchten, wat een nachtelijke klopjacht ontketende door politie en IDF-soldaten.

Maar de veiligheidstroepen waren niet alleen. Ze werden op de hielen gezeten door cameramensen en verslaggevers van de belangrijkste Israëlische media.

Verslagen en informatie werden in realtime gedeeld, vaak zonder toestemming of verificatie. Dit gebeurde ondanks herhaalde oproepen van politie en soldaten aan de journalisten om zich terug te trekken.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox