Ontvoerde Amerikaans-Israëlische soldaat doodverklaard

Hamas houdt het lichaam van IDF-soldaat Itay Chen vast in Gaza. De Amerikaanse president Joe Biden was er “kapot van”.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: ontvoerd, Verenigde Staten, Hamas, Gazastrook
De gesneuvelde IDF-soldaat Itay Chen. Foto: IDF

Itay Chen, een 19-jarige Amerikaanse-Israëlische burger uit Netanya, werd op 7 oktober gedood door terroristen van Hamas die zijn lichaam vasthielden in de Gazastrook, kondigde de Israel Defence Forces (IDF) dinsdag aan.

Chen, die deel uitmaakte van een gepantserde eenheid op de legerbasis Nahal Oz toen hij samen met drie andere soldaten gevangen werd genomen, was een van de zes gijzelaars met de Amerikaanse nationaliteit die zich vermoedelijk nog in de Gazastrook bevonden. De IDF informeerde zijn familie voordat ze het nieuws bekendmaakten.

“Onze harten zijn zwaar vandaag. Jill en ik zijn geschokt door het nieuws dat de Amerikaan Itay Chen op 7 oktober door Hamas werd gedood in een brutale terroristische aanval,” zei de Amerikaanse president Joe Biden, die zei dat hij in december een ontmoeting had gehad met de vader en broer van Chen.

“Niemand zou ook maar één dag moeten doorstaan wat zij hebben doorgemaakt. Aan het einde van onze ontmoeting gaven ze me een menora – een plechtige herinnering dat het licht altijd de duisternis zal overwinnen en het kwaad niet zal overwinnen,” zei Biden. “Ik herhaal mijn belofte aan alle families van de gijzelaars die nog steeds worden vastgehouden: We zijn met jullie. We zullen nooit stoppen met ons werk om jullie geliefden thuis te brengen.”

De dood van Chen brengt het aantal Israëlische soldaten dat is gedood sinds het begin van de grondoperaties in Gaza op 27 oktober op 249. Sinds het begin van de oorlog op 7 oktober zijn op alle fronten 590 Israëlische soldaten gedood.

IDF doodt terrorist die mortiergranaten afvuurde op Israëlisch grondgebied

Het Israëlische leger doodde een terrorist in de Gazastrook die mortiergranaten had afgevuurd op Zuid-Israël. Gevechtsvliegtuigen vielen ook militaire installaties en terroristische infrastructuur in het gebied aan.

In het centrum van de Gazastrook hebben de troepen raketwerpers ontdekt en ontmanteld die waren gebruikt om Israëlisch grondgebied te bestoken. Een terroristische cel die tijdens de operatie twee raketten op Israëlische troepen had afgevuurd, werd vernietigd. De IDF meldde geen slachtoffers.

Israëlische troepen gingen dinsdag verder met het ontruimen van het door Qatar gefinancierde wooncomplex Hamad City in Khan Yunis in het zuiden van de Gazastrook, waarbij een militair complex werd blootgelegd dat wapens, uitrusting en explosieven bevatte. Een terroristische cel van vier leden werd ontmanteld in het gebied na een poging om een explosief te plaatsen naast een gebouw waar de Israëlische defensiemacht opereert.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox