LedenOekraïne steunt antisemitisme in de VN, maar eist wapenleveranties van Israël

Zelensky’s ambivalente houding illustreert zowel zijn eigen hypocrisie als het feit dat de Verenigde Naties een broeinest van haat zijn.

Door Jonathan S. Tobin | | Onderwerpen: Oekraïne
De Oekraïense president Zelenskyj op archiefbeeld. Foto: President.gov.ua via Wikimedia Commons

Het was gewoon een dag als alle andere bij de Verenigde Naties. Maar in plaats van, zoals gewoonlijk, gewoon weer te laten zien hoe het virus van het antisemitisme zo’n beetje alle geledingen is binnengeslopen, heeft het ons nu een extra inzicht verschaft. Een stemming in een van de commissies van de Algemene Vergadering leverde het bewijs dat de idealisering van de omstreden Oekraïense regering enigszins losstaat van de werkelijkheid.

De speciale commissie voor ‘politiek en dekolonisatie’ van de Algemene Vergadering is vrijdag bijeengekomen om te bespreken of de Algemene Vergadering het Internationaal Gerechtshof om een advies moet vragen over de “juridische status van bezetting”.

Dit was een toespeling op de aanwezigheid van Israël in Jeruzalem, Judea en Samaria, met de belachelijke toevoeging van Gaza, waar sinds 2005 geen Jood meer woont.

Het aandringen maakte deel uit van de strategie die de Palestijnse Autoriteit heeft gevolgd sinds het torpederen van elk vredesinitiatief tijdens het presidentschap van Barack Obama.

Het was weer een Palestijnse poging om Israël te delegitimeren, vergelijkbaar met wat de onderzoekscommissie van de VN-Mensenrechtenraad...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie