Nieuw forum tegen intimidatie van christenen

Nieuw initiatief van het ministerie van Toerisme om intimidatie van christenen in de Oude Stad van Jeruzalem te voorkomen.

Door TPS | | Onderwerpen: christenen
Orthodoxe christenen houden kaarsen en bloemen vast terwijl ze langs de Via Dolorosa lopen in de Oude Stad van Jeruzalem, tijdens het feest van de Tenhemelopneming van de Moeder Gods ter herdenking van de dood van de Maagd Maria, 25 augustus 2023. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Het ministerie van Toerisme heeft een interministerieel forum opgericht om de intimidatie van christenen in de Oude Stad van Jeruzalem aan te pakken. De eerste bijeenkomst werd maandag gehouden met deelname van ministeries, staatsbedrijven en de Israëlische politie.

Jeruzalem is blijkbaar de meest bezochte stad in Israël door buitenlandse toeristen.

Het “Oude Stad Forum” werd opgericht in het licht van een aantal gevallen van intimidatie van christenen in de stad en met het doel om de toeristische situatie in de Oude Stad van Jeruzalem te verbeteren.

Het doel van het forum is om de samenwerking te bevorderen tussen de verschillende ministeries die actief zijn in de Oude Stad en vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten om gezamenlijk de uitdagingen en oplossingen te onderzoeken om het verblijf van toeristen in dit deel van de stad te verbeteren.

Een van de belangrijkste kwesties waar het forum zich over zal buigen, is de toenemende omvang van het fenomeen van intimidatie van christenen in het afgelopen jaar. Het ministerie is zich bewust van de schade die dit toebrengt aan toeristen en het imago van de staat Israël in de ogen van de christelijke wereld in het algemeen ernstig schaadt.

Ondanks het feit dat de handhavingsbevoegdheid niet in handen is van het ministerie van Toerisme, werkt het ministerie – vanwege de toename van het aantal gevallen – aan deze kwestie met alle partijen die verantwoordelijk zijn voor het gebied.

Minister van Toerisme Haim Katz verklaarde: “De staat Israël kent iedereen vrijheid van godsdienst en vrije uitoefening van religie toe. Ik veroordeel ten zeerste elke beschadiging van een toerist of een christelijk religieus symbool. Dit is een verachtelijk fenomeen dat in strijd is met de waarden van het Jodendom, waarvan de belangrijkste regel is: heb je naaste lief als jezelf.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox