LedenNiet uit liefde voor de Palestijnen, maar uit haat voor Israël

Morgen zal het Internationaal Gerechtshof in Den Haag naar verwachting zijn eerste uitspraak doen in de zaak tegen Israël.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Palestijnen, anti-Israël
Zaka-medewerkers bergen lichamen uit Kibboets Kfar Aza, verwoest door Hamas-terroristen, nabij de grens tussen Israël en Gaza, in het zuiden van Israël, op 15 oktober 2023. Foto: Edi Israel/Flash90

Zoals je weet wordt Israël door Zuid-Afrika beschuldigd van genocide. Sterker nog – iedereen heeft het over een bloedbad. De Palestijnen, met de gebruikelijke steun van het Westen, beschuldigen Israël van een bloedbad en zelfs genocide in de Gazastrook.

Omgekeerd beschuldigt Israël de Palestijnse Hamas-terroristen van het uitvoeren van een bloedbad op 7 oktober. Als je het woord “bloedbad” intypt in Google News, spuugt de zoekmachine een rotatie van artikelen uit over bloedbaden, ofwel het Palestijnse bloedbad op Zwarte Sjabbat ofwel het Israëlische bloedbad in de Gazastrook. De gewone persoon die nergens iets vanaf weet – en dat zijn de meeste mensen – ziet een opmerkelijke selectie van wrede artikelen waarin iedereen het bloedbad ergens anders ziet. Iedereen kiest wie wreder is, wie gelijk heeft en wie ongelijk, Israël of Hamas. Ik stem ook. En ik weet dat ik niet objectief en neutraal ben. Maar ik zeg heel duidelijk: Israël pleegt geen bloedbad, genocide of volkerenmoord in Gaza.

Het woord bloedbad komt van het Franse “massacre” en betekent bloedbad, slachting. “Het doden van mensen onder de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie