LedenNiemand heeft het recht om Israël in twijfel te trekken

Hooggeplaatste diplomaten lijken te denken dat ze het beter dan Israël, hoe terreur en terreurondersteuners moeten worden bestreden.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: anti-terreur, Amerika
Israëlische soldaten voeren anti-terreur invallen uit in en rond de Bijbelse stad Hebron. Foto: Wisam Hashlamoun / Flash90

De neiging om een oordeel te vellen over elke Israëlische anti-terreuroperatie begint een leuke sport te worden voor de onvriendelijk-voor-Israël menigte. Te veel buitenlandse leiders zijn verzeild geraakt in de steeds vulgaire praktijk om alles wat Israël doet om terreur te bestrijden in twijfel te trekken.

Het is de hoogste tijd om tegen deze trend in te gaan. Gelukkig volgden premier Yair Lapid en minister van Defensie Benny Gantz vorige week het voorbeeld van voormalig premier Naftali Bennett door de oproep van het ministerie van Buitenlandse Zaken tot wijziging van de gevechtsregels van de IDF in Judea en Samaria te verwerpen.

Niettemin gaan de buitenlandse pogingen om zich te mengen in Israëls veiligheidshouding en operaties door. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft Israëlische ambtenaren onder druk gezet over Israëls inzetregels, en de Amerikaanse ambassade in Israël “onderzoekt” naar verluidt de staat van dienst van het IDF-bataljon Netzach Yehuda, dat betrokken is geweest bij verschillende problematische schiet-...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie