LedenNetanyahu: Israël “echt toegewijd” om gijzelaars thuis te brengen

“Hoe openlijker deze pogingen zijn, hoe verder ze van ons af komen te staan. Hoe discreter ze zijn, hoe groter de kans op succes,” zei de Israëlische premier.

Door Akiva van Koningsveld | | Onderwerpen: Benjamin Netanyahu, gegijzelden
Vrouwen demonstreren op 1 februari 2024 in Tel Aviv voor de vrijlating van Israëlische gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden door terroristen van Hamas. Foto: Miriam Alster/Flash90

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu drong woensdag aan op discretie met betrekking tot de lopende gijzelaarsonderhandelingen met Hamas en vertelde de families van de 136 gijzelaars in de Gazastrook dat de regering “echt toegewijd” is om hen allemaal thuis te brengen.

“We doen alles wat in onze macht ligt,” vertelde Netanyahu de vertegenwoordigers van 18 families tijdens een bijeenkomst in zijn kantoor in Jeruzalem. “Hoe publiekelijker deze inspanningen zijn, hoe verder weg ze ons brengen. Hoe discreter ze zijn, hoe groter de kans op succes.”

De premier vertelde de families dat Israël zich “op elke manier” inzet.

“Dit is niet alleen lippendienst,” zei hij. “Hoewel het te vroeg is om te zeggen hoe het zal gebeuren, worden de inspanningen op dit moment, op dit moment, geleverd.”

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie