Nepnieuws: Iran zegt metro van Tel Aviv aangevallen te hebben

Helaas wordt dit soort nepnieuws snel opgeslokt door de massa’s in het Midden-Oosten, waardoor valse indrukken ontstaan over het conflict met Israël.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: media, Iran
Arbeiders aan een ondergronds stuk van de nieuwe Tel Aviv sneltram, die nog lang niet operationeel is. Foto: Moshe Shai / Flash90

Nepnieuws in de Arabische en Iraanse media is niets nieuws. In feite verspreidt het zich razendsnel. Eén verhaal in het bijzonder trok de aandacht van de Israëliërs.

Het Iraanse Tasnim News, dat verbonden is met de Islamitische Revolutionaire Garde (IRG), meldde gisteren dat een Iraanse cyberaanval het metrosysteem van Tel Aviv had lamgelegd.

Het bericht ging vergezeld van een recente foto van een nieuwe trein die stilstaat op een metrospoor in Tel Aviv.

Het enige probleem? Tel Aviv heeft nog geen functionerende metro. Die is nog in aanbouw. Wanneer hij klaar is, zal de Tel Aviv Metro grotendeels bovengronds zijn, met enkele ondergrondse secties.

De foto in de bijlage van het Tasnim-verslag is echt, maar is een nieuwe trein die wordt getest op een kort stukje spoor, en niet een openbaar toegankelijk metrosysteem.

Helaas wordt dit soort nepnieuws snel opgepikt door de massa’s in het Midden-Oosten, waardoor valse indrukken ontstaan over het conflict met Israël.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox