Naar het buitenland!

Terwijl de toeristen eindelijk terug zijn in het hele Heilige Land, wordt het Joodse volk naar de wijde wereld getrokken. Daarvoor moeten ze ook uren wachten op de luchthaven.

Door Dov Eilon | | Onderwerpen: Goedemorgen
Lange rijen op de luchthaven, nou en? Het belangrijkste is om de wijde wereld in te gaan. Foto: Flash90

Goedemorgen, beste lezers!

Het is moeilijk te geloven, maar we zitten nu al midden in de zomer. Pesach, Onafhankelijkheidsdag en Sjavoeot, het Wekenfeest, liggen allemaal weer achter ons. Onze dochter is bijna klaar met haar tweede studiejaar, er ontbreken alleen nog een paar eindwerkstukken, dan kan ze eindelijk ontspannen aan de zomer beginnen. En ook onze jongste zoon komt steeds dichter bij het einde van zijn bijna drie jaar durende legerdienst, ook al wilde hij dat tot voor kort niet geloven.

Ik kan alleen maar zeggen dat dit jaar voorbij vliegt. Over vluchten gesproken, dit is iets waar wij Israëli’s bijzonder dol op zijn. Veel te lang hebben wij het zonder moeten stellen wegens corona. Nu kunnen we eindelijk weer vliegen waar we willen, en de toeristen zijn ook eindelijk weer hier bij ons. Er is nu dus een echte uitwisseling, terwijl de toeristen naar ons komen, worden wij Israëli’s het land uit gedreven de wijde wereld in. En nu de zomervakantie is begonnen, lijkt het wel of de hele bevolking van Israël naar de luchthaven trekt.

Dat is althans de indruk die ik kreeg toen ik onze jongste zoon (die nog steeds soldaat is) midden in de nacht naar het vliegveld bracht. Hij heeft geregeld dat hij zijn vrienden, die reeds uit het leger zijn ontslagen en nu de befaamde “reis na het leger” maken, voor een week in Madrid zal ontmoeten, waar zij dan samen een bekend muziekfestival zullen bezoeken. Maar terug naar het vliegveld in het midden van de nacht. Als ik niet op mijn horloge had gekeken, zou ik gedacht hebben dat we midden op de dag waren. Een enorme menigte mensen stond in de vertrekhal te wachten om hun bagage af te geven en door de veiligheidscontroles te komen. Onze zoon was zo slim om geen koffer mee te nemen en via internet in te checken, zodat hij alleen de veiligheidscontrole hoefde te doen. Maar dat was nog maar het begin. Want meteen daarna gingen we naar de controle van de handbagage, en daar stond een rij voor ons, zoals ik nog nooit in mijn leven heb gezien op de luchthaven Ben Goerion.

Zelfs lange rijen storen de Israëli’s niet, zij moesten lang wachten om eindelijk weer naar het buitenland te kunnen vliegen. (Foto: Yossi Aloni / Flash90)

Het duurde zelfs 5 minuten voor we aan het eind van de rij waren. En dat was in het midden van de nacht. Op dat moment besloot ik voorlopig in ons prachtige landje te blijven. Ik ben niet zo happig om naar het buitenland te gaan. Gezien de vele toeristen die nu weer bij ons zijn, lijkt Israël een vrij populaire vakantiebestemming te zijn. Dus ik blijf voorlopig hier en laat mijn kinderen eerst gaan.

Na minder dan een uur was onze zoon al bij de lopende band waar je je handbagage neerzet om te worden gescreend, dus was het tijd om afscheid te nemen. Kort daarna was hij ook door de paspoortcontrole gekomen. Uiteindelijk ging het dus iets sneller dan we hadden gedacht, wat waarschijnlijk te wijten was aan het feit dat het midden in de nacht was.

Met het begin van de zomer is het weer relatief “saai” geworden. Weerberichten beperken zich in deze tijd meestal tot woorden als “een beetje te warm” of “warm voor het seizoen”. Eén ding is zeker, het is altijd warm. Toch is het nog steeds erg aangenaam op dit moment.

Het waterpeil van het Meer van Galilea is aan het zakken, natuurlijk, omdat we geen neerslag hebben in de zomer, het staat nu op -209,355 meter onder de zeespiegel. Het is 0,555 meter onder de hoogste limiet!

Shalom uit Modiin!

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox