Na een gespannen nacht: staakt-het-vuren in de Gazastrook

Terroristen vuurden meer dan 30 raketten op Israël af, waar is de reactie van de zogenaamd extreemrechtse regering?

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Gaza, terrorisme
Vlammen en rook zijn te zien tijdens een Israëlische luchtaanval in Gaza-Stad. Foto: Attia Muhammed/Flash90

Arabische media meldden woensdagochtend vroeg dat Israël en de Palestijnse Arabische facties een staakt-het-vuren hebben bereikt.

Volgens de berichten werd het staakt-het-vuren om 4 uur plaatselijke tijd van kracht.

De huidige conflictronde begon nadat een terrorist tijdens zijn hongerstaking in een Israëlische gevangenis overleed. Hamas beschoot Israël vervolgens vanuit de Gazastrook. Er werden meer dan 30 raketten afgevuurd, waarbij drie mensen gewond raakten en een buitenlander ernstig gewond raakte.

De inslag van een raket in het dorp Nof Ashkelon:

In reactie daarop hadden IDF-gevechtsvliegtuigen een militaire post, een wapendepot, een wapenproductiefaciliteit en een trainingsfaciliteit van de terroristische organisatie Hamas aangevallen.

Daarnaast werden twee wapenproductielocaties van het hoofdkwartier van Hamas, een cementproductielocatie die door Hamas wordt gebruikt om haar infrastructuur te onderhouden, een militaire post die door de marinevleugel van Hamas wordt gebruikt en een ondergrondse terreurtunnel in de zuidelijke Gazastrook aangevallen.

Er werden geen slachtoffers gemeld.

“De IDF houdt de terroristische organisatie Hamas verantwoordelijk voor alle terroristische activiteiten die uitgaan van de Gazastrook en zij zal de gevolgen voor de veiligheid dragen,” zei een woordvoerder van het Israëlische leger.

Veel burgers zijn echter boos over de zwakke reactie.

“Opnieuw heeft ons glorieuze leger lege parkeerplaatsen beschoten!” Schreef een Israëlische commentator.

“Gebouwen doden geen mensen! Mensen doden mensen!!!” bekritiseerde een andere burger de beschieting van Hamas-faciliteiten.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox