Mijn ervaring met het Corona-vaccin

Ik was niet verrast, toen we een aantal reacties ontvingen die hun bezorgdheid uitspraken over een recent artikel, waarin ik vermeldde dat mijn vrouw en ik het Covid-19-vaccin zouden krijgen.

Door David Lazarus |

Afbeelding: De prikpoli van het Ichilov-ziekenhuis. Tekst op het spandoek: batoe’ach yoter lehitchasen, Veiliger om gevaccineerd te worden. (Foto: Miriam Alster/Flash90).

We werden gewaarschuwd over hoe gevaarlijk vaccins zijn, waarom we ons geen zorgen hoeven te maken omdat de pandemie al voorbij is, en dat we door het vaccin te nemen, ons onder­werpen aan een wereld­wijde samen­zwering om de aarde onder de controle van Bill Gates en George Soros te brengen.

Uiteindelijk hebben we gebeden, onze lendenen (en onze biceps) omgord en we zijn naar onze lokale kliniek in Zichron Ya’acov gereden om de injectie te krijgen. De Arabische verpleegster was geweldig, en ze probeerde ons te kalmeren met geplaag over hoe we elkaar eindelijk weer kunnen ontmoeten als de pandemie voorbij is, hoewel de politiek ons verder uit elkaar houdt dan het virus.

David wordt geprikt

We vonden het prettig om de andere echtparen te ontmoeten die voor hun injecties waren gekomen. De mensen die we spraken waren enthousiast over de mogelijkheden die het vaccin ons biedt om uit de pandemie te komen en een einde te maken aan de ernstige beperkingen die het virus heeft opgelegd. Door onze mondkapjes maakten we grapjes over de problemen die we hebben en pochten we op over de manier waarop Israël de wereld leidt bij het inenten (dat wordt ons sowieso verteld).

Dit was zeker niet het typische ‘bemoei je met je eigen zaken’ stilzwijgend wachten op je beurt en klagen bij het bezoek aan de kliniek. Het was fijn om te zien, dat zelfs een beetje hoop ons een heel eind op weg kan helpen om los te komen van de neerwaartse spiraal van neer­slachtig­heid, die ons al een jaar lang teistert. Hoop brengt ons bij elkaar en we kijken uit naar betere dagen.

Sta me toe om te melden dat we ons allebei goed voelen na de injectie. We vertonen geen tekenen van bijwerkingen, behalve het feit dat de stemming is verbeterd. We zijn zo gewend geraakt aan het dragen van mondkapjes en het op een afstand houden van familie en vrienden, dat alleen de gedachte dat we misschien binnenkort weer bij elkaar kunnen komen, opwindend is. Ik vraag me daarom af, waarom dat niet altijd zo is?

We hebben wel wat tijd besteed aan onderzoek om te begrijpen hoe het vaccin werkt en waarom we er een zouden moeten krijgen voordat we gaan. We vonden deze video erg nuttig.

Ik suggereer niet dat iemand ons voorbeeld moet volgen, ik vertel u alleen iets onze eigen ervaring hier in Israël. De hoop dat het vaccin ons persoonlijk zou kunnen beschermen, en misschien ons land uit deze afschuwelijke situatie zou kunnen halen, was voor ons beslissend.

Moge God ieder van jullie de wijsheid geven om jullie beslissing te nemen en mogen onze volken samen een weg naar de toekomst vinden.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.