LedenMaria Magdalena, Jezus en de mysterieuze steen

Een onderzoek naar de steen van Magdala en wat deze ons vertelt over Jezus’ bediening en invloed op het Jodendom.

Door David Lazarus | | Onderwerpen: Jezus
Foto: Publiek Domein

Een mysterieuze steen, gevonden in het hart van Jezus’ reizen, opent een verrassend venster op de invloed die de Messias en zijn vroege volgelingen hadden op de Joden van de eerste eeuw en de toekomst van de Joodse synagoge.

Magdala was de geboorteplaats van Maria Magdalena, volgens Joodse en christelijke bronnen. Maria, of Mirjam zoals ze zou hebben geheten, was een Joodse vrouw die met Jezus meereisde als een van Zijn volgelingen, volgens de Evangeliën. Zij was ook getuige van zijn kruisiging en de gebeurtenissen die daarna plaatsvonden, waaronder zijn verrijzenis. Mariam wordt twaalf keer genoemd in de Evangeliën, meer dan de meeste apostelen en meer dan enige andere vrouw zonder familiebetrekkingen met Jezus. In één woord, ze was nogal een vrouw. De naam van Maria, Magdalena, komt waarschijnlijk van de stad Magdala waar zij woonde.

Om de mysterieuze steen van Magdala te begrijpen, die in de synagoge van Miriams geboortestad werd gevonden, moeten we ons voorstellen dat Jezus een bezoek bracht aan deze stad. Een stad die een centrum voor de vishandel was aan de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie