Mahmoud Abbas spreekt over de kwaadaardige Joden tijdens Nakba-dag bij de VN

Als je antisemieten een forum geeft, moet je niet verbaasd zijn als ze zeggen wat ze denken. Mahmoud Abbas in topvorm.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Verenigde Naties, Mahmoud Abbas
De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, spreekt de Verenigde Naties toe. Foto: Amir Levy / Flash90

Maandag werd bij de VN de Nakba-dag gehouden, waarbij de Palestijnse leider Mahmoud Abbas een toespraak hield. Zoals men van hem gewend is, nam hij geen blad voor de mond. Het Arabische persbureau Wafa vatte zijn toespraak samen. Hier zijn enkele uittreksels:

“In zijn toespraak op maandag voor de Verenigde Naties ter gelegenheid van de verjaardag van de Nakba, zei de president dat met name Groot-Brittannië en de Verenigde Staten directe politieke en morele verantwoordelijkheid dragen voor de catastrofe van ons volk, omdat zij betrokken waren bij het slachtofferen van ons volk toen zij besloten in ons historische thuisland een andere entiteit te vestigen voor koloniale doeleinden.”

“Deze landen wilden zich ontdoen van de Joden en profiteren van hun aanwezigheid in Palestina,” zei Abbas. Dit, zei hij, was “een belofte van hen die niet bezitten aan hen die het niet verdienen.” Groot-Brittannië gaf Palestina weg aan Israël. Waarom Palestina? Geef ze ergens anders een ander eiland.”

“De Israëliërs en zionisten blijven beweren dat Israël de woestijn tot bloei heeft gebracht,” zei hij. “Palestina was een woestijn en zij lieten het bloeien, een paradijs. Ze kunnen niet anders dan liegen. Maar wat kunnen wij doen? Ze liegen en liegen, net als Goebbels. Ze liegen, liegen en liegen tot de mensen hen geloven.”

“Maar de grootste leugen is de bewering dat Israël de enige democratische staat in het Midden-Oosten is… Hoe kun je een bezetting hebben en jezelf toch een democratie noemen. Dit is een oxymoron”.

“Zijne Excellentie [Abbas] wees erop dat Israël nog meer valse beweringen doet om zijn agressies en misdaden te verdoezelen door te beweren dat zijn oorlogen tegen de Palestijnen en Arabieren defensieve oorlogen waren, waarbij hij vroeg: “Hoe kunnen bloedbaden, de vernietiging van dorpen en de verdrijving van de helft van de bevolking van Palestina in 1948 een defensieve oorlog zijn?”

“Hij benadrukte dat de voortzetting van de Israëlische bezetting van ons land en het opleggen van de blokkade van Gaza de werkelijke reden is voor de voortzetting van de cyclus van geweld, en dat er geen rechtvaardiging is voor geweld en oorlogen wanneer de bezetting voorgoed is beëindigd.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox