Knesset-voorzitter op staatsbezoek in Berlijn

Knesset-voorzitter Mickey Levy is maandag in Berlijn aangekomen voor een staats­bezoek dat tot donder­dag­avond zal duren. Levy zal geschiedenis schrijven als de eerste voorzitter van de Knesset die de plenaire vergadering van de Bondsdag zal toespreken.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Knesset, Staatsbezoek

In de loop van de week zal Levy onder ander het Haus am Wannsee bezoeken en Bondsdag-voorzitter Bärbel Bas, de voorzitter van de Oostenrijkse Nationale Raad Wolfgang Sobotka, bondskanselier Olaf Scholz, bondspresident Frank-Walter Steinmeier en minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock ontmoeten.

Het hoogtepunt van het bezoek is donderdag, wanneer de voorzitter van de Knesset de plenaire vergadering van de Bondsdag zal toespreken in het kader van de viering van de Internationale Dag ter Herdenking van de Holocaust.

Bij zijn aankomst in Berlijn zei Mickey Levy: ‘Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een voorzitter van de Knesset – het democratisch verkozen parlement van de enige Joodse Staat – zal staan op de plaats waar meer dan 80 jaar geleden de nazi-onderdrukkers opriepen tot de vernietiging van ons volk alvorens de gruwelijkste misdaad in de geschiedenis van de mensheid te begaan – de Holocaust. Ik zal er trots op zijn Jood te zijn, met zes miljoen zwijgende zielen aan mijn zijde, en ik zal de toespraak houden in het Hebreeuws, de eeuwige taal van het Joodse volk’.

De Knesset-voorzitter zei verder: ‘Het bezoek symboliseert de ware vriendschap tussen Israël en Duitsland. Twee liberale democratieën die liberale waarden en een wederzijds engagement delen om de Holocaust te herdenken, de heiligheid van de vermoorde te beschermen en antisemitisme in de hele wereld te bestrijden’.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox