LedenJezus en de eindtijd

Deel 13 van onze serie die je meeneemt door de “Wereld van de Bijbel” om de setting en de lessen van de Schrift beter te begrijpen.

Door David Lazarus | | Onderwerpen: eindtijd, Jezus, Wereld van de Bijbel
Jonge kinderen vieren de Joodse feestdag van Shavuot met een verscheidenheid aan fruit uit het Beloofde Land. Foto: Yossi Aloni/Flash90

Plato zei: “Menselijke zaken zijn nauwelijks de moeite waard om serieus over na te denken, en toch moeten we er serieus over zijn. Een trieste noodzaak dwingt ons.”

Maar voor de profeten van Israël is geen zaak te klein in de benarde situatie van de mens. De profeten zijn bezorgd over de arme weduwe in de heuvels van Judea die haar kinderen niet kan voeden, de politieke corruptie van koningen. Ze schreeuwen het uit als een rijke zakenman een arme man onrechtvaardig behandelt, of geen mededogen heeft met de behoeftigen in zijn gemeenschap, of wanneer er een gebrek is aan barmhartige vrijgevigheid.

Nooit eerder in de geschiedenis van de mens is de mens zo serieus genomen als in de harten en gedachten van de profeten. De mens is niet alleen gemaakt naar het beeld van God, maar hij is ook een metgezel, van voortdurende zorg van God. Wat de mens doet heeft niet alleen invloed op zijn eigen leven, maar ook op het handelen van God. De mens is niet louter een schepsel in de ogen van de profeet,...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie