Israëls president Herzog brengt bezoek aan VAE

Voor de eerste keer in de geschie­denis zal de president van de Staat Israël een officieel presi­den­tieel bezoek brengen aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Hij is hiervoor uitgenodigd door kroonprins Sheikh Mohammed bin Zayed.

Door Yossi A | | Onderwerpen: Verenigde Arabische Emiraten
De Israëlische president Isa'ac Herzog (midden) bij de opening van de ambassade van de VAE in Tel Aviv. Foto: Miriam Alster / Flash90

President Isa’ac Herzog en zijn vrouw Michal vertrekken zondag 30 januari 2022 naar Abu Dhabi, zij zullen tevens Dubai bezoeken en officiële ontmoetingen hebben met sjeik Mohammed bin Zayed, evenals met de minister van Buitenlandse Zaken, sjeik Abdullah bin Zayed, de minister van Defensie en heerser van Dubai, sjeik Mohammed bin Rashed Al Maktoum, en met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap. De president zal de Israëldag openen op de Expo 2020-tentoonstelling die in Dubai wordt gehouden.

President Isa’ac Herzog zei voorafgaand aan zijn bezoek:
‘We schrijven geschiedenis met het eerste bezoek van de president van de Staat Israël aan de VAE. Dit belangrijke bezoek vindt plaats op een moment dat het volk Israël en het volk van de Emiraten hard werken om de fundamenten te leggen voor een gemeenschappelijke nieuwe toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe en moedige partnerschap positieve veranderingen in het Midden-Oosten teweeg zal brengen en de hele regio zal inspireren.

Wij zijn vreedzame volken en samen zullen wij de historische vredescirkel van de Abraham Akkoorden en de implicaties daarvan uitbreiden en een betere, meer verdraagzame en veiliger wereld tot stand brengen voor toekomstige generaties. Ik dank Sjeik Mohammed bin Zayed voor zijn vriendelijke uitnodiging, die een historische gelegenheid is om de vriendschap tussen onze volkeren te verdiepen”.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox