Israëls meest prominente rabbi overleden

Rabbi Chaim Kanievsky’s begrafenis werd de grootste begrafenis uit de geschiedenis van Israël

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Jodendom
Rabbi Chaim Kanievsky Foto: Yaakov Naumi / Flash90

Israëls opperrabbijnen hebben veel invloed. Maar in de afgelopen decennia was Rabbi Chaim Kanievsky misschien wel de belangrijkste rabbijn van het land, een man naar wie tenminste geluisterd werd, maar die ook werd gehoorzaamd door aanhangers van bijna elke stroming binnen het orthodoxe Jodendom.

Rabbi Kanievsky is vrijdag j.l. op 94 jarige leeftijd overleden.

Zijn begrafenis heeft zondagmorgen plaatsgevonden. Naar verwachting was het de grootste openbare begrafenis in de geschiedenis van de staat Israël, die zelfs die van grote politieke figuren zoals Yitzhak Rabin, Ariel Sharon en Shimon Peres overtroffen heeft.

Voor meer achtergrondinformatie over Rabbi Kanievsky en waarom hij zo hoog aangeschreven stond, lees het volgende artikel: Rabbi Chaim Kanievsky, Israëls leidende Thorageleerde.

De straten in Bnei Brak bij Tel Aviv waren afgeladen vol toen ultraorthodoxe Joden uit het hele land Rabbi Chaim Kanievsky kwamen vergezellen op zijn laatste reis. (Foto: Yonatan Sindel / Flash90)

Wij hebben in het verleden meerdere keren artikelen geschreven over Rabbi Kanievsky in de context van zijn voorspellingen en uitspraken over de komst van de Messias:

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox