LedenIsraëlische organisatie traint Palestijnse artsen om hun eigen kinderen te redden

Israel Today-correspondent Rachel Avraham bezoekt een Israëlische humanitaire organisatie die de ‘harten’ van kinderen uit de hele wereld geneest.

Door Rachel Avraham | | Onderwerpen: Israel, Palestijnen, gezondheid, samenwerking
Yoram Cohen en Prof. Arie Schechner, mede-oprichters van Save a Child's Heart.

Save A Child’s Heart is een Israëlische humanitaire organisatie die kinderen in ontwikkelingslanden bijstaat die een hartoperatie nodig hebben. Tamar Shapiro, public relations-medewerker voor Save a Child’s Heart, legde uit: “Dit jaar was in vele opzichten een bijzonder jaar. Al 25 jaar lang brachten we kinderen uit ontwikkelingslanden naar Israël voor een hartoperatie, die niet in hun eigen land uit te voeren was. We vierden ook het 6.000ste kind dat we hebben gered. Het was een kind dat uit Gaza kwam met een zeer gecompliceerde hartafwijking. Hij werd hier geopereerd. Vandaag leeft hij zijn leven, zoals elk kind met een normaal hart.”

Volgens Shapiro “zijn 50% van de kinderen die wij behandelen Palestijnse kinderen uit de West Bank en Gaza. 45% komt uit verschillende Afrikaanse landen en de rest komt van over de hele wereld. We hebben kinderen hierheen gebracht uit 63 verschillende landen. Ondanks de COVID-beperkingen zijn we in staat geweest om ons werk voort te zetten en kinderen naar Israël te brengen voor levensreddende hartoperaties.”

In een exclusief interview met Israel Today verklaarde professor Arie...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie