LedenIsraëlische onderzoeksjournalisten en de waarheid over het Midden-Oosten

Dit artikel gaat over het werk van drie Israëlische onderzoeksjournalisten die bijzondere reportages maken over het Midden-Oosten.

Door Yochanan Visser | | Onderwerpen: Iran, Libanon
De reguliere internationale media deinzen er vaak voor terug de gevaarlijke waarheid in plaatsen als Iran te verslaan. Maar verschillende Israëlische journalisten zijn de uitdaging aangegaan. Foto: PA-EFE / Abedin Taherkenareh

Dit artikel gaat over het werk van drie Israëlische onderzoeksjournalisten die bijzondere reportages maken over het Midden-Oosten. Hun werk blijft echter hoofdzakelijk ontoegankelijk voor de massa’s buiten Israël vanwege de taalbarrière. Dat is meer dan jammer en het was voor mij reden om u te informeren over zaken die grotendeels niet worden gerapporteerd in de reguliere media.

In Israël duren de nieuwsprogramma’s tegenwoordig meer dan vijf uur. Iedere dag wordt echter voornamelijk het binnenlandse nieuws gebracht en uitgemolken. Het lijkt daardoor vaak alsof Israël een eiland is, geïsoleerd van de rest van het Midden-Oosten.

Er zijn echter een aantal journalisten die laten zien dat je Israël pas echt kunt begrijpen wanneer je het land in de context van het Midden-Oosten plaatst. Deze journalisten doen aan onderzoeksjournalistiek door reportages te maken over landen zoals Iran, Libanon, Turkije, Irak en Syrië. Dit gebeurt zelfs met gevaar voor eigen leven en voor het leven van de mensen die zij interviewen. De meest belangrijke van deze kleine groep Israëlische journalisten zijn Ohad Cheimo, Itay Anghel en...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie