LedenIsraëlische NGO: Palestijnen stelen gebied C

Massale illegale bouw creëert feiten op de grond in het Bijbelse hart van Judea en Samaria.

Door | | Onderwerpen: Palestijnen, nederzettingen
De door de EU gefinancierde illegale Palestijnse buitenpost van Khan al-Ahmar, in het E1-gebied ten oosten van Jeruzalem, met Israël Route 1 op de achtergrond. Foto: Regavim

De Arabische uitbreiding naar land in Judea en Samaria overtreft ruimschoots de Israëlische groei in het gebied, blijkt uit een rapport van de Israëlische NGO Regavim.

“In het afgelopen jaar is het tempo van de illegale Palestijnse bouw met 80% toegenomen,” schreven de onderzoekers.

Tot nu toe bouwden Palestijnen in 2022 5.535 illegale bouwwerken in gebied C, dat door de Oslo-akkoorden onder volledige Israëlische controle werd geplaatst. Daarentegen bedroeg de illegale Israëlische bouw in Judea en Samaria in 2022 406 bouwwerken.

In de afgelopen 20 jaar bedroeg de illegale bouw door Israëliërs in totaal slechts 4.382 bouwwerken, minder dan wat de Palestijnen alleen al in het afgelopen jaar bouwden.

Naomi Linder Kahn, directeur van de internationale afdeling van Regavim, vertelde dat “Israël kwantificeerbaar de bouwstrijd verliest aan de Palestijnen in gebied C.”

Vanaf 2019 nam de Palestijnse bouw 78.626 dunams (7.862,6 hectare) grond in gebied C in beslag, waaronder ongeveer 58.435 illegale structuren, zo ontdekten de onderzoekers. In totaal werd 56.700...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie