Israëlische komiek verlaat Qatar na bedreigingen van Arabieren

De populaire komiek Guy Hochman probeerde in gesprek te komen met fans uit het hele Midden-Oosten, waaronder Iraniërs.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: antisemitisme, Iran, Qatar
Het lijkt erop dat er nog heel veel mensen in het Midden-Oosten zijn die nog niet klaar zijn voor vrede. De Israëlische komiek Guy Hochman (links op de foto) juicht met Iraanse fans tijdens het WK voetbal. Foto: Twitter-Screenshot

Palestijnen en hun aanhangers hebben Guy Hochman, een populaire Israëlische komiek, gedwongen Qatar te ontvluchten. Hij probeerde het WK te gebruiken om een vriendschappelijke dialoog aan te gaan met fans uit het hele Midden-Oosten.

In de eerste dagen van het WK waren video’s die Guy Hochman op sociale media plaatste een grote hit in Israël.

In de clips is te zien hoe Hochman vriendelijke gesprekken aanknoopt met fans uit andere landen in het Midden-Oosten. Maar zodra Hochman onthult dat hij Israëlisch is, loopt de ander meestal vol afschuw weg.

Kus op de wang

Ironisch genoeg was de enige clip waarin Hochman vriendelijk behandeld bleef worden die met Iraanse fans, die bijna allemaal blij leken te zijn dat hij Israëlisch was. Eentje kuste hem zelfs op de wang.

De persoonlijke afwijzing was niet het probleem. Hochman verwachtte ongetwijfeld dat de meeste Arabieren hem als Israëliër zouden mijden. Maar de online reacties op de video’s werden een probleem, dat Hochman uiteindelijk levensbedreigend vond.

Lastercampagne

Misschien wel het meest beschamende voorbeeld van de lastercampagne tegen Hochman werd geleverd door de voormalige Palestijns-Amerikaanse journaliste Samar Dahmash-Jarrah, die er graag op wijst dat zij vroeger voor CNN werkte. Ze plaatste een video op Twitter waarin Hochman te zien was toen hij diende in het Israëlische leger, gemixt met fragmenten uit Gaza toen dat tijdens een van de recente oorlogen werd getroffen door Israëlische bommen.

De clips gingen vergezeld met teksten waarin Hochman een “misdadiger” en een “soldaat van de bezetting” werd genoemd. Dahmash-Jarrah liet haar honderdduizenden volgers weten dat de Israëliër zich momenteel in Qatar bevindt en een gevaarlijke “zionistische” bedreiging vormt.

“Dit is het gezicht van Israël op het WK,” besloot Dahmash-Jarrah haar video.

Uit angst dat hij spoedig doelwit van geweld zou worden, boekte Hochman, die tot het einde van de week in Qatar zou blijven, onmiddellijk een ticket terug naar Israël, meldt het nieuwsportaal N12.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox