LedenIsraëlische autoriteiten kijken toe hoe de PA een nieuwe illegale stad bouwt in het hart van Samaria

“De Palestijnse Autoriteit maakt gebruik van Israëls zwakte en vordert een strategisch plan om een Palestijnse staat te stichten.”

Door Aryeh Savir/TPS | | Onderwerpen: Palestijnen
Bewijs van illegale Palestijnse bouw op land dat eigendom is van de staat of van Joden. Foto: Regavim

In het hart van Samaria, in de buurt van de Israëlische industriezone Karnei Shomron, heeft de Palestijnse Autoriteit de afgelopen maanden massale illegale ontwikkelingswerken uitgevoerd. Op staatsgronden, in Gebied C en op Joodse grond in particulier bezit zijn de Palestijnen bezig geweest met onder andere de ontwikkeling van percelen, de bouw van gebouwen, de bestrating van wegen en infrastructuurverbindingen.

Gebied C in Judea en Samaria staat onder volledige Israëlische controle, overeenkomstig de Oslo-akkoorden van 1995.

Nadat de bouw ongeveer zes maanden geleden was begonnen, nam de organisatie Regavim, die strijdt tegen illegale landroof door de Palestijnse Autoriteit, contact op met de Israëlische handhavingsautoriteiten. Nadat zij geen antwoord had gekregen en de werkzaamheden niet werden stopgezet, diende zij een verzoekschrift in bij de rechtbank.

In de petitie wordt gedetailleerd ingegaan op de omvangrijke bouwwerkzaamheden die dagelijks zonder vergunning worden uitgevoerd op grond die particulier eigendom is van het bedrijf “Har V’gay” van de familie Zar.

In de petitie eist Regavim een verklaring waarom de autoriteiten niet de nodige acties ondernemen om sloopbevelen uit te vaardigen en...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie