Israëlisch ijshockeyteam wint goud op het U20-toernooi na opheffing van de blokkade

De blauwwitten bleven ongeslagen op het U20 Wereldkampioenschap in de 3e Divisie in Bulgarije en zijn daarmee doorgedrongen tot de 2e Divisie.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Sport

Het Israëlische U20 mannen ijshockeyteam won de gouden medaille met een perfect record op de Wereldkampioenschappen in Sofia, Bulgarije, die eindigden op 27 januari.

De Internationale IJshockey Federatie (IIHF) had aanvankelijk de blauwwitten verboden om deel te nemen aan het U20 Divisie III, Groep A toernooi vanwege vermeende veiligheidszorgen na de terroristische aanvallen van Hamas in het zuiden van Israël op 7 oktober en de daaropvolgende oorlog in de Gazastrook.

Deze beslissing werd teruggedraaid op 17 januari, zeven dagen nadat het was aangekondigd, na groeiende kritiek en zorgen geuit door de National Hockey League in Noord-Amerika.

De gouden medaille werd uitgereikt aan het Israëlische team op een zeer symbolische dag – zaterdag, International Holocaust Remembrance Day.

In de laatste wedstrijd van het toernooi versloeg Israël Mexico met 6-3 door twee doelpunten van Guy Aharonovich met een tussenpauze van slechts 26 seconden in de derde periode. Verdere overwinningen kwamen tegen gastheren Bulgarije, Nieuw-Zeeland, Kirgizië en Turkije.

Misschien een verrassing voor velen: Israëliërs spelen ook ijshockey. In de video: De overwinning tegen gastheer Bulgarije.

Israël scoorde 41 doelpunten tijdens het toernooi en kreeg er maar 14 tegen.

Door het winnen van de gouden medaille zijn de Israëli’s door naar Groep B van Divisie II voor het Wereldkampioenschap van 2025, waar ze het zullen opnemen tegen Australië, België, IJsland, Servië en Spanje van 26 december 2024 tot 5 januari 2025 in Ottawa, Canada.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox