Israëlisch hotel waar Netanyahu verbleef slachtoffer van boycot

Het Panda Hotel in Neve Ativ, een resort op de berg Hermon, werd overspoeld met valse negatieve recensies voor het hosten van de “dictator”.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Benjamin Netanyahu
Regeringstegenstanders wachten op de aankomst van premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara in het kleine resort Neve Ativ op de hellingen van de berg Hermon. Foto: Flash90.

Het Panda Resort in het kleine dorpje Neve Ativ op de hellingen van de berg Hermon werd het doelwit van een boycotcampagne omdat het deze week premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara ontving die daar verbleven voor een korte vakantie.

Tegenstanders van de regering kregen toestemming van de politie om Neve Ativ binnen te gaan en buiten het Panda Resort te demonstreren, terwijl de Netanyahu’s juist probeerden om een tijdje vrij te nemen van de ontberingen van het regeren van de Joodse staat.

De echte actie vond echter online plaats.

Honderden, misschien wel duizenden Israëli’s schreven valse negatieve recensies in het Hebreeuws en Engels op Google en Facebook om de beoordeling van het Panda Resort in diskrediet te brengen. Ze beschuldigden het hotel ervan “onderdak te bieden aan een dictator”.

De vooraanstaande rechtse journalist Amit Segal beschreef de actie als een daad van de interne “BDS”-beweging, verwijzend naar de wereldwijde anti-Israël boycot-, desinvesterings- en sanctiebeweging.

Later reageerden aanhangers van Netanyahu met een tegenstroom van positieve recensies. Op Google steeg de beoordeling van het Panda Resort momenteel weer naar 4,4 sterren.

 

LEES OOK

Premier Netanyahu bezoekt soldaten op berg Hermon

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox