“Israëli’s, neem tijdens komende feestdagen je wapen mee naar synagoge”

De politie is in hoge staat van paraatheid om gewelddadige confrontaties op de Tempelberg tijdens de feestdagen te voorkomen.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Palestijnen, terreur, Rosj Hasjana
Gewapende Israëlische burgers schrikken terroristen af. Foto: Tomer Neuberg/FLASH90

Israël is in hoge staat van paraatheid voor Palestijnse terreuraanslagen tijdens de komende Hoge Feestdagen, die dit weekend beginnen met Rosj Hasjana.

Volgens de politie moet er in elke synagoge een wapen aanwezig zijn om potentiële aanvallers af te schrikken en de gelovigen te beschermen.

Voor zover mogelijk zijn de gewapende agenten geüniformeerd, buiten dienst of vrijwillig. Waar dit niet mogelijk is, zullen de autoriteiten lokale mensen met een wapenvergunning vragen om gewapend naar de diensten te komen.

De politie zal alle gewapende synagogebezoekers een briefing geven over hoe ze hun belangrijke taken moeten uitvoeren.

Doron Turgeman, hoofd van de politie in Jeruzalem, zei dat de Tempelberg, waar religieuze Joden massaal naartoe gaan tijdens de Bijbelse feestdagen, ook onder verscherpt toezicht zal staan.

“Er zal een dynamische publieke toegang zijn zodat moslims en joden de Tempelberg kunnen beklimmen zonder elkaar te kwetsen,” vertelde Turgeman deze week aan een nieuwsconferentie.

Palestijnse politici en moslim geestelijken gebruiken routinematig de komst van Joodse gelovigen op de Tempelberg om aan te zetten tot geweld, door te beweren dat Joden proberen de heilige plaats te “Judaïseren”. Dit ondanks het feit dat de Tempelberg al duizenden jaren de heiligste plaats van het jodendom is, zoals beschreven in de Bijbel.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox