Israëli’s marcheren in Judea tegen 100e dag na bloedbad Hamas

Plaatselijke bewoners organiseerden het evenement in samenwerking met de regionale raad van Gush Etzion

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Judea en Samaria
Israëliërs marcheren op het Pad van de Patriarchen in Judea om de 100e dag sinds de verrassingsinvasie van Hamas te vieren, 19 januari 2024. Foto: Gush Etzion Regional Council.

Tientallen Israëli’s marcheerden vrijdag tussen de Judea-gemeenten Neve Daniel en Alon Shvut om de 100e dag te markeren sinds de barbaarse aanval van Hamas op Israël en de moord op 1.200 mensen.

“We marcheren over het Derech Ha’Avot [Pad van de Patriarchen] naar de Eenzame Eik, een plaats die de Joodse geschiedenis en het herstel van Gush Etzion symboliseert, om de geest voor de terugkeer van de gevangenen en voor de overwinning te versterken,” zei de voorzitter van de regionale raad van Gush Etzion, Shlomo Ne’eman.

“Het Pad van de Patriarchen is de samensmelting van de geschiedenis en de vooruitgang van Gush Etzion. Door te marcheren leggen we een eeuwige verbinding met Israël, en door samen te komen bij de Lone Oak verbinden we ons met de geschiedenis van Gush Etzion en haar erfgoed, wat zo belangrijk is om onze geest in deze dagen te versterken,” voegde Ne’eman eraan toe.

De Lone Oak, gelegen halverwege Jeruzalem en Hebron, is al meer dan 600 jaar een herkenningspunt in de regio. Na de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948/1949 werd het een symbool van de Joodse terugkeer naar het land.

Het initiatief voor de mars van vrijdag werd genomen door de inwoners van Neve Daniel in samenwerking met de Gush Etzion Regional Council en drie andere gemeenschappen langs het historische pad: Elazar, Rosh Tzurim en Alon Shvut.

Tijdens een bijeenkomst na afloop riep het hoofd van de gemeenschapsraad van Kiryat Arba, Eliyahu Liebman, wiens zoon Elyakim Liebman gegijzeld wordt in de Gazastrook, de Israëlische strijdkrachten op “om de gevangenen aan ons terug te geven op een manier die de naam van God heiligt en niet ontheiligt, zodat de natie Israël nooit meer geconfronteerd zal worden met moorden of ontvoeringen.”

“We willen de gijzelaars zo snel mogelijk terug, maar we hebben een verantwoordelijkheid voor de veiligheid van het Israëlische volk voor de komende generaties, en daarom sluiten we geen deals met onze vijanden,” zei Liebman.

Een van de organisatoren, Hadar Ben Eliyahu Weiss uit Neve Daniel, zei dat ze de mars begon uit een gevoel van gedeelde lotsbestemming met de Israëlische gijzelaars die al meer dan 100 dagen in Gaza zijn en om de soldaten en veiligheidstroepen te versterken die vechten en de gemeenschappen beschermen.

“Onze kracht ligt in het feit dat we samen staan, in eenheid. We wensen allemaal de spoedige terugkeer van de gijzelaars en bidden voor het welzijn van de soldaten en de gewonden,” zei de inwoner van Judea.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox