Israëliërs van priesterlijke afkomst opgeroepen naar de Tempelberg te komen

Ongeveer 800 Levieten worden verwacht zich te verzamelen op de zuidelijke trappen van de Tempelberg om Bijbelse liturgie te reciteren tijdens Soekot.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: profetie, Derde Tempel
Religieuze Israëli's verzamelen zich voor gebed bij de Kotel tijdens Soekot. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Verschillende groepen in Israël blijven zich voorbereiden op de dag dat de Derde Tempel wordt gebouwd op de heilige heuvel van Jeruzalem.

Deze week, op het hoogtepunt van Soekot, zijn Israëli’s die behoren tot de stam van Levi opgeroepen naar de zuidelijke trappen van de Tempelberg om liederen en gebeden aan te bieden aan de Almachtige, net zoals hun priesterlijke voorvaderen deden.

Georganiseerd door de Jewish Quarter Development Company, verschenen promotieberichten voor het evenement op Hebreeuws-talige religieuze nieuwssites en luidden:

“Bent u een Leviet? Kom zingen zoals ze deden in de Heilige Tempel”.

De groep verwachtte dat zo’n 800 levieten uit Israël zich zouden aanmelden en zich zouden verzamelen in het grote archeologische park bij de zuidelijke trappen van de Tempelberg. Daar zullen zij op donderdagavond dezelfde liturgische liederen ten gehore brengen als hun Bijbelse voorouders zongen in de voorhoven van de Tempel.

Een religieuze nieuwssite noemde het bericht “Klaar voor het echte werk”.

En, zoals opgemerkt, zijn er talrijke groepen in Israël die zich voorbereiden op de Derde Tempel, waarvan de bouw volgens de Bijbel direct vooraf zal gaan aan de komst van de Messias.

Een van die inspanningen was de recente invoer van vijf rode vaarzen die nodig zijn voor zuiveringsceremonies zonder welke geen van de Tempeloffers kan worden uitgevoerd.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox