Israël waarschuwt Syrië voor intensievere aanvallen wegens Iraanse wapentransporten

Hezbollah-leider Hassan Nasrallah kondigde donderdag het einde aan van de mobilisatie van zijn gewapende groep, na de voltooiing van een maritieme demarcatie-overeenkomst, bemiddeld door de VS.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Iran, Syrië
Een F-35I ‘Adir’ van de Israëlische luchtmacht gezien tijdens de "Blue Flag," een internationale luchttrainingsoefening op de luchtmachtbasis Ovda in het zuiden van Israël. Foto: Olivier Fitoussi / Flash90

Israël heeft Syrië gewaarschuwd dat het de aanvallen zal opvoeren als Syrië Iran blijft helpen om wapens naar het gebied te sturen, meldde Al Arabiya.

Volgens ongenoemde bronnen stuurt Iran wapens vermomd als hulp naar Syrië en Libanon via lucht, land en zeetransport.
Het bericht kwam nadat Israël de schuld kreeg van een derde aanval in Syrië in drie dagen. De Israëlische luchtmacht trof donderdag vroeg meerdere doelen in het gebied rond Damascus, aldus Syrische staatsmedia.

Teherans Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) stuurde een massale levering van Iraanse drones naar haar proxies (strijdgroepen in dienst van Iran) in Syrië, volgens een rapport van 23 oktober van de Syrische oppositie website Euphrates Appeal Media Network (Nida Al-Furat) dat met JNS werd gedeeld door de Middle East Media Research Institute’s Jihad and Terrorism Threat Monitor.

Ondertussen heeft Hezbollah-leider Hassan Nasrallah op donderdag het einde van de mobilisatie van zijn gewapende groep aangekondigd, na de voltooiing van een maritieme demarcatieovereenkomst die door bemiddeling van de VS tot stand is gekomen.

In een televisietoespraak verklaarde Nasrallah dat de ondertekening van de overeenkomst een “zeer grote overwinning voor Libanon” was, en hij voegde eraan toe dat de Libanese regering ervoor had gezorgd geen stappen te nemen “die zelfs maar naar normalisatie roken” in de indirecte overeenkomst met Israël, meldde persbureau Reuters.

Vorige week werden in aan Hezbollah gelieerde Libanese media twee artikelen gepubliceerd over de aanvallen deze maand op Amerikaanse troepen in Syrië.

Volgens een artikel in de krant Al-Akhbar over raketbeschietingen tegen de Al-Omar basis op 23 oktober, werd de aanval uitgevoerd in het kader van een beleid dat bepaalt dat elke Israëlische aanval op Syrisch grondgebied zal worden beantwoord met een aanval op Amerikaanse troepen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox