LedenIsraël versus Iran – een halachisch perspectief

De Torah leert ons dat we het recht hebben om onszelf te verdedigen en alles te doen wat in onze macht ligt om ons leven te redden.

Door Darren Hollander | | Onderwerpen: Iran
Wees paraat: een gevechtsvliegtuig tijdens een internationale trainingsoefening op de luchtmachtbasis Ovda in het zuiden van Israël. Foto: Olivier Fitoussi/Flash90

Nu de spanningen tussen Israël en Iran blijven oplopen, vragen velen zich af wat de juiste reactie zou moeten zijn vanuit het perspectief van Joodse Halacha. Halacha, de Joodse wet, geeft richtlijnen voor ethisch en moreel gedrag en instructies over hoe te reageren op bedreigingen en aanvallen.

In het geval van Iran, een land dat al lange tijd het bestaan van Israël bedreigt en actief probeert om kernwapens te ontwikkelen, geeft de Halacha duidelijke richtlijnen over het belang van zelfverdediging en de bescherming van onschuldig leven. De Tora gebiedt ons onszelf te verdedigen tegen iedereen die ons kwaad wil doen en, indien nodig, geweld te gebruiken om onze overleving te verzekeren.

In het licht van de agressie en dreigementen van Iran, is het noodzakelijk dat Israël reageert met kracht en vastberadenheid. Het Iraanse regime heeft duidelijk gemaakt dat het het bestaansrecht van Israël niet erkent en heeft openlijk opgeroepen tot de vernietiging van de Joodse staat. Tegenover een dergelijke schaamteloze vijandigheid moet Israël alle noodzakelijke maatregelen nemen om zijn burgers te beschermen en zijn veiligheid te...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

  • Lees alle content voor leden

                       

    Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

  • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                       

    Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

  • Laat de stem van hoop en waarheid horen

    Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie