Israel Today is een lichtpuntje in de media

Ons Israel Today-team in Jeruzalem doet verslag van wat er gaande is. Wij zijn uw ogen, oren en hart in het land.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: media, journalisten, nieuws

“Israel Today is een licht in de donkere mediawereld,” schreef iemand me. Licht verdrijft duisternis, maar dat is vaak niet eenvoudig te realiseren. In de Gazastrook vechten onze soldaten al weken om de duisternis te verdrijven. Het barbaarse Hamasregime is een gevaarlijke duisternis, niet alleen voor Israël, maar ook voor de Palestijnse burgerbevolking, maar zij zijn gewend geraakt aan de duisternis. Wij willen niet wennen aan de duisternis en daarom vechten we in Gaza. Tien zware weken liggen achter ons en de oorlog is nog lang niet voorbij. Israël voert een existentiële oorlog. We gaan nieuwe, geweldige tijden tegemoet en God heeft ons beloofd dat “de eeuwigheid van Israël niet zal liegen”. In deze tijden vecht Israel Today voor de waarheid over Israël in de media.

Vanavond steken we de laatste van de acht Chanoeka-kaarsen aan. We vieren Chanoeka en Kerstmis staat voor de deur – een feest van licht. En daarom wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om u te bedanken voor uw vertrouwen in onze berichtgeving. Alle media berichten over de oorlog in Israël of Palestina. Ze denken allemaal dat ze eerlijk en objectief zijn tegenover Israël, maar laten we eerlijk zijn, de meesten hebben een probleem met Israël. Om de waarheid aan het licht te brengen, hebben we tien weken lang non-stop verslag gedaan in ons Telegram-kanaal, op internet, via Zoom-bijeenkomsten en in onze gedrukte editie van Israel Today. Ik moet toegeven dat ik het liefst effectiever werk onder druk en stress. Alles is logischer op dit moment, werk en leven. Er is veel dat we nog niet begrijpen en veel dat we waarschijnlijk nooit zullen begrijpen.

Redactievergadering in Jeruzalem.

Ons hele team in Jeruzalem doet verslag van wat er gaande is. Wij zijn jullie ogen, oren en hart in het land. En ik geef van meet af aan toe dat Israel Today niet neutraal of objectief is, maar we brengen eerlijk, gedetailleerd en op veel verschillende manieren verslag uit. Vooral in de eerste dagen en weken hebben we jullie eindeloos gebombardeerd met nieuws en informatie in het Telegram-kanaal en op internet. We hebben opnieuw geleerd hoe we functioneel moeten werken, zodat jullie de laatste informatie ontvangen. “Niets komt uit niets”, zei mijn vader altijd. Onze missie is verslag uitbrengen en uw missie is om meer over Israël te weten te komen en deze informatie te verspreiden. Ja, ik roep je op om een abonnement te nemen op de gedrukte editie van Israel Today. Of bestel de e-paper van Israel Today als onderdeel van een maandelijks of jaarlijks online lidmaatschap. Nu, nog voor Kerstmis! Israel Today biedt mensen een toegevoegde waarde om een dieper inzicht te krijgen in de hedendaagse geschiedenis van Israël. En dit zal het komende jaar nog belangrijker zijn.

Word nu lid!

Namens onszelf: We gaan rond de jaarwisseling verhuizen en anders werken. Meer als “digitale nomaden” die meer online werken. Zo willen we de komende maanden te werk gaan, want we moeten zien welke kant alles opgaat in het land. Er zijn momenteel geen toeristen in het land en we moeten ons ook aanpassen aan de economische situatie, niet alleen in Israël maar wereldwijd.

Wat belangrijk blijft, is de luide en duidelijke stem van Israel Today, al het andere is secundair. En met jullie zal onze stem volgend jaar nog luider klinken. “Ik en mijn team willen de Heer dienen in de media.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox