Israël neemt maatregelen om waterbronnen te beschermen

Er is alarm geslagen nadat het ministerie van Volksgezondheid cholera heeft ontdekt in Galilea. Bacteriën zouden vanuit Syrië het Israëlische watersysteem zijn binnengedrongen.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: water
Cholera zou vanuit Syrië het Israëlische watersysteem zijn binnengedrongen en mogelijk het Meer van Galilea hebben bereikt. Foto: Ilana Shkolnik via Wikimedia Commons

De Israëlische autoriteiten hebben maatregelen genomen om “Israëls waterbronnen te beschermen” nadat cholera was vastgesteld in het noorden van het land, aldus een verklaring van het ministerie van Volksgezondheid op vrijdag.

Het ministerie zei dat de bacterie waarschijnlijk afkomstig is uit Syrië, waar momenteel een cholera-uitbraak heerst. De uitbraak begon in augustus en verspreidde zich vervolgens naar Libanon.

Cholera – dat zich normaal gesproken verspreidt via besmet water, voedsel of riolering – veroorzaakt ernstige diarree en uitdroging, en is mogelijk dodelijk als het niet wordt behandeld.

“Dankzij de vroege ontdekking heeft het ministerie van Volksgezondheid, samen met de Waterautoriteit, een aantal maatregelen genomen om de waterbronnen die de burgers van Israël bereiken te beschermen,” met onder meer het stopzetten van de stroom van rivierwater uit het reservoir naar de Kinneret en het chloreren van het water, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox