LedenIsraël moet het groeiende bolwerk van Teheran in Syrië omverwerpen

Het “civiel verschansingsprogramma” programma van de Iraanse groepering vormt de basis van haar militaire opbouw, zegt majoor (res.) Tal Beeri van het Alma Center.

Door Yaakov Lappin | | Onderwerpen: Iran, Syrië
Het Sayyidah Zaynab heiligdom, ten zuiden van Damascus, waar Iran een militair hoofdkwartier opzet. Foto: Wikimedia Commons

De door Iran geleide radicale sjiitische beweging is bezig met een ambitieus “civiel verschansingsprogramma” in de zuidelijke buitenwijken van Damascus, als onderdeel van een bredere strategie om een logistieke en militaire hub te creëren ten dienste van de Islamitische Republiek, waarschuwt het Alma Research and Education Center, een Israëlische veiligheids-NGO.

In een eind september gepubliceerd rapport vestigde het Alma Center de aandacht op het gebied rond het Sayyidah Zaynab heiligdom, ten zuiden van Damascus. Het is als “een epicentrum van een groeiende sjiitische basis met Iraanse affiniteit”. Het rapport vraagt speciale aandacht voor de veranderende demografie van het gebied.

De auteur ervan, Alma Center’s hoofd van onderzoek majoor (res.) Tal Beeri, vertelde dat het falen om de civiele verschansing in Syrië door Iran aan te pakken, betekent dat Israël slechts bezig is met “het gras te maaien in Syrië” door middel van luchtaanvallen op militaire doelen.

In plaats daarvan riep hij op tot een strategie die “het gras bij de wortels weghaalt”, door gebruik te maken van middelen zoals sancties en internationale druk om...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie