LedenIsraël is één van de sterkste, meest succesvolle democratieën ter wereld

De nieuwe “Democracy Index 2021” van de Economist Intelligence Unit plaatst Israël hoger dan de Verenigde Staten, Spanje, Italië en 139 andere landen.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: democratie
Hoewel het de natiestaat van het Joodse volk is, is Israëls succes als inclusieve liberale democratie ongeëvenaard. Foto: Flash90

De vijanden van Israël hebben weinig nodig om de enige Joodse staat ter wereld te bekritiseren – en vaker nog te veroordelen. Hun ongegronde beschuldigingen van apartheid, genocide, slachting en Europees kolonialisme respecteren blijkbaar geen bewijs.

Dus ondanks Israëls uitstekende staat van dienst op het gebied van burgerlijke vrijheden, verkiezingen, de rechtsstaat die voor alle burgers geldt en gelijke kansen op alle niveaus van de samenleving, ontvangt het land een buitensporige dosis venijn voor zijn vermeende gebrek aan democratische waarden.

Deze veroordeling is natuurlijk zelden op feiten gebaseerd, maar komt eerder voort uit onwetendheid en, in te veel gevallen, irrationele onverdraagzaamheid. De aanvallen zijn meestal gericht op de veronderstelde behandeling door Israël van zijn Arabische burgers… en vooral van niet-Israëlische Arabieren die in de omliggende betwiste gebieden wonen.

De nieuwe “Democracy Index 2021” van de EIU-Economist Intelligence Unit staat in schril en verfrissend...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie