Amerika geeft zeldzame oude munt uit Judea terug aan Israël

“Deze munt is het bewijs van de eeuwige band tussen het Joodse volk en het Land Israël,” zegt Israëlische ambassadeur.

Door Redactie Israel Today |
De twee zijden van de vierde kwart sjekel, geslagen in 69 na Christus tijdens de Grote Joodse Opstand tegen het Romeinse Rijk. Foto: Israëlische Oudheidkundige Dienst

Zeg het niet tegen de voorvechters van de Palestijnse nationalistische zaak, maar blijkbaar is er een verband tussen de oude koninkrijken van Israël en Juda en de moderne Joodse staat Israël!

Het huidige Palestijnse verhaal is gebaseerd op de leugen dat Joden geen geschiedenis hebben, en zeker geen rechtmatige historische aanspraken op dit land, en daarom is de staat Israël onwettig en een daad van “kolonisatie”.

De Verenigde Staten van Amerika hebben deze week opnieuw impliciet aangegeven dat zij niet geloven wat de Palestijnen verkopen.

De niet zo ontbrekende schakel

De afgelopen 20 jaar hebben autoriteiten in zowel Israël als de VS een uiterst zeldzame 2000 jaar oude munt opgespoord en onderzocht die in 2002 door antiquairs uit Israël werd gesmokkeld.

De munt werd geslagen in 69 na Christus, in het vierde jaar van de “Grote Joodse Opstand” tegen Rome, waaraan de markering herinnert. Het is slechts één van de twee dergelijke munten die ooit zijn gevonden en heeft een geschatte waarde van 1 miljoen dollar.

De Amerikaanse autoriteiten, die de munt in 2017 in beslag namen, zagen de munt uiteraard als een stukje Israëlische geschiedenis, en gaven hem maandag tijdens een ceremonie in New York terug aan de Joodse staat.

Een grimmige herinnering aan de Joodse geschiedenis in het Land Israël

Bij de ceremonie was Gilad Erdan, de Israëlische ambassadeur bij de VN, aanwezig. Hij verklaarde:

“Dit unieke artefact is een sterke herinnering aan de duizenden jaren oude band van het Joodse volk met het land Israël. Wij danken de IAA, HSI en het Openbaar Ministerie voor het terugbrengen van deze onbetaalbare munt.

“Deze gebeurtenis is vooral belangrijk voor mij omdat de Palestijnen bij de VN werken om de geschiedenis van ons volk te verbergen en onze band met het land Israël uit te wissen. Maar hoeveel leugens er ook worden verspreid, de waarheid kan niet worden uitgewist, en de waarheid ligt hier vanavond voor iedereen ter inzage. Deze munt is het bewijs van de eeuwige band tussen het Joodse volk en het Land Israël, en als ambassadeur van Israël bij de Verenigde Naties kan ik hem ook gebruiken in mijn missie om de leugens van onze vijanden te bestrijden.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox