Israël dringt er bij christenen op aan: Kom terug naar het Heilige Land!

Nu het luchtruim weer open is verzoekt president Herzog christelijke toeristen om weer naar Israël te komen.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: christenen, corona, toerisme
President Isaac Herzog vertelt christenen dat het Heilige Land reikhalzend uitziet naar hun terugkeer. Foto: Noam Revkin Fenton / Flash90

“We staan te popelen om u allen weer te verwelkomen in Jeruzalem,” vertelde de Israëlische president Isaac Herzog vorige week via video aan een groep christenen in Amerika.

De coronapandemie betekende een bijna fatale klap voor Israëls toerisme-industrie, en de Joodse staat is nu hard bezig om christenen duidelijk te maken dat het weer veilig is om het Heilige Land te bezoeken.

Vóór de uitbraak van COVID-19 registreerde Israël recordaantallen bezoekers en pelgrims.

Nu het aantal besmettingen voortdurend daalt, heeft Israël zijn beperkingen in verband met het coronavirus opgeheven, met inbegrip van de draconische eisen voor inkomende buitenlandse bezoekers.

Kortom, het toerisme in Israël is weer geopend. Voorgoed deze keer, als we de regering mogen geloven.

Dat is als muziek in de oren van veel christenen, die al twee jaar naar het Land Israël verlangen. En Herzog wist precies wat ze moesten horen.

“Wandel door de poorten van [Jeruzalem], aanbid de heilige plaatsen, zie de schoonheid van het Heilige Land. En ervaar het moderne wonder dat Israël is,” vertelde hij de deelnemers aan het Jerusalem Prayer Breakfast in Dallas, Texas.

Het personeel van Israel Today kan bevestigen dat er weer toeristen in het hele land worden gezien, en onze eigen Stan Goodenough leidde onlangs een groep door het Bijbelse landschap.

Israëlische ambtenaren hebben beloofd dat ze niet opnieuw het luchtruim zullen sluiten en dat het veilig is om uw bezoek aan het Heilige Land te boeken.

“Zekerheid is belangrijk voor de toeristische industrie. Daarom ben ik er trots op aan te kondigen dat… er geen mogelijkheid is om het luchtruim te sluiten voor toeristen,” zei minister van Toerisme Yoel Razvozov vorige week.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox