Islamitische arts als menselijk schild voor Hamas

“Een van de terroristen schoot me in mijn been en gebaarde met zijn hand dat de volgende kogel in mijn hoofd zou belanden.”

Door Michael Selutin | | Onderwerpen: Hamas, moslims
De wegen in het zuiden zouden nu weer veilig moeten zijn voor Hamas. Foto: Tomer Neuberg/Flash90

Een islamitische arts, vrijwilliger bij de nationale vrijwilligersorganisatie Ichud Hatzala, werd in de eerste uren van de gevechten neergeschoten door Hamas en gegijzeld en als menselijk schild vastgehouden tot hij uiteindelijk werd gered door Israëlische troepen.

Op zaterdagochtend verliet dokter Tarek Abu Arar, een vrijwillige dokter van de Rescue Union en inwoner van Arara in de Negev, zijn huis voor een routinewerk op de spoedafdeling van het Barzilai Ziekenhuis in Ashkelon.

Toen hij het kruispunt bij Sderot bereikte, zag hij een man die gewond leek te zijn, langs de kant van de weg liggen. “Gedurende die uren waren er geen meldingen van infiltratie door terroristen,” zei Dr. Abu Arar. “Twintig minuten eerder was er een soort raketwaarschuwing, dus besloot ik om een beschermende vest te dragen.” Toen ik de gewonde man aan de kant van de weg zag, stopte ik natuurlijk meteen om hem hulp te bieden.”

“Ik begon dichterbij te komen, het leek mij dat er een soldaat aan de kant van de weg lag. Toen ik ongeveer 50 meter van hem vandaan was, gebaarde hij me dichterbij te komen, ik deed nog een paar stappen en toen ik ongeveer 10 meter van hem vandaan was, schoot hij me in de borst. Ik begon te schreeuwen en te bidden, ik was ervan overtuigd dat ik dood zou gaan en ik begreep niet wat er aan de hand was, en toen hoorde ik iemand in het Arabisch schreeuwen: ‘Stop, stop, hij is Arabisch’. Toen realiseerde ik me dat het Hamas-terroristen waren.”

“Toen ik omkeek, zag ik nog zo’n tien mannen in militaire uniformen achter de bosjes vandaan komen en me in het Arabisch beginnen te ondervragen. Ze stelden me vragen om mijn kennis van de Islam te testen, ze hadden Kalashnikovs en geavanceerde militaire apparatuur, en ze droegen groene uniformen die erg leken op IDF-uniformen.”

“Ze lieten me midden op het kruispunt liggen, midden op de weg, en vertelden me: ‘Dit is het, we hebben een gijzelaar, de IDF kan ons niet meer vanuit de lucht uitschakelen’, het was afschuwelijk en duurde twee uur. Toen het leger ter plaatse kwam, was er een schietpartij tussen terroristen en soldaten, en ik werd meegenomen als menselijk schild voor de terroristen.

“Een van de Hamas-terroristen schoot me in mijn been en gebaarde met zijn hand dat de volgende kogel in mijn hoofd zou landen. Ik begon heel erg te bloeden. Al die tijd bad ik voor een wonder. Ik was ervan overtuigd dat ik zou sterven.” Het duurde ongeveer 45 minuten en toen kwam een commando eenheid van de marine ter plaatse. Ze schakelden de terroristen uit en redden me levend. Ze deden een tourniquet om mijn been en de ambulance die arriveerde reed me naar het Soroka Ziekenhuis waar ik werd behandeld en een paar uur later werd ontslagen.”

“Het was de ergste ervaring van mijn leven. Ik heb mijn hele leven gewijd aan het helpen van anderen en het redden van levens, zowel in mijn beroep als arts als in mijn vrijwilligerswerk bij de reddingsvakbond. Ik moest getuige zijn van deze afschuwelijke slachting die voor mijn ogen werd aangericht en ik kon niets doen. Het was afschuwelijk, ik heb er geen woorden voor, gewoon afschuwelijk.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox