LedenIran verstevigt zijn imperialistische aspiraties, nu Israël zich opmaakt voor militaire actie

Het regime in Teheran vormt niet alleen een dodelijke bedreiging voor Israël en de Perzische Golfstaten, maar in toenemende mate ook voor de wereldvrede.

Door Yochanan Visser | | Onderwerpen: Iran
De protesten tegen het Iraanse regime gaan door terwijl de ayatollahs doorgaan met hun regionale overheersingsbeleid.

Deze analyse gaat over de laatste ontwikkelingen rond Iran en de intentie van de aantredende regering in Israël om militaire actie te ondernemen tegen het kernwapenprogramma van de Islamitische Republiek.

Laten we beginnen met de stand van zaken in Iran, waar de massale protesten tegen het fanatieke regime nu de achtste week zijn ingegaan. Deze protesten worden voornamelijk gedreven door jonge Iraniërs. Onder hen bevinden zich veel studenten en vrouwen, die niet langer bang zijn om de straat op te gaan zonder de zogenaamde hidjab, de verplichte hoofdbedekking in Iran. Inmiddels zijn er ongeveer 350 Iraanse burgers gedood, onder hen vijftig kinderen, en meer dan 15.000 Iraniërs zijn gearresteerd. Het regime heeft nu een van de gevangen demonstranten ter dood veroordeeld en de verwachting is dat er honderden anderen zullen volgen.

Iran blijft beweren dat de Verenigde Staten en Israël achter de opstand zitten en beschuldigt buurland Azerbeidzjan van het huisvesten van Mossad teams die de demonstraties op gang brengen. De veiligheidsdiensten van Azerbeidzjan arresteerden vorige week een aantal...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie